eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Csoportelső a női vízilabda-válogatott

Csoportelső a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a hazai rendezésű világbajnokságon a Margitszigeten. Bíró Attila Európa-bajnok csapata csütörtök este a holland válogatott 10-8-as legyőzésével százszázalékos teljesítménnyel végzett a C jelű négyes élén.

A rendkívül kemény összecsapáson a magyarok a harmadik negyedben "törték meg" ellenfelüket, a záró negyedben így a hollandoknak 7-5-ről kellett volna felkapaszkodniuk, de a hazaiak biztosan őrizték előnyüket.

Csoportelső a női vízilabda-válogatott

A magyaroknak így most szombaton pihenőnapjuk lesz, legközelebb hétfőn a negyeddöntőben kell játszaniuk.

Magyarország-Hollandia 10-8 (2-2, 1-1, 4-2, 3-3)

Góldobók: Szücs, Czigány, Keszthelyi, Gurisatti 2-2, Bujka, Illés 1-1, illetve Smit 4, Van Der Sloot 3, Megens 1

A magyarok annak tudatában vághattak neki a meccsnek, hogy a döntetlen is elegendő a csoport megnyeréséhez, azaz hogy egyből a legjobb nyolc között folytathassák. Ez az alaphelyzet azzal állt elő, hogy a kvartettben a harmadik helyre befutó franciákat Keszthelyi Ritáék több góllal (24-5) verték, mint tették azt a hollandok (17-2). A csoportelsőség rendkívül fontos volt a magyaroknak, mivel vereség esetén szombaton azzal az orosz válogatottal kellett volna játszaniuk, akiktől drámai mérkőzésen kikaptak a riói olimpia bronzmérkőzésén.

Bíró Attila csapata a világversenyen legutóbb kétszer legyőzte a hollandokat: a 2016-os Európa-bajnokság döntőjében 9-7-re, a júniusi, sanghaji világliga-szuperdöntő negyeddöntőjében pedig 8-7-re nyert.

A csütörtök esti mérkőzés, amelyre hétezren voltak kíváncsiak, holland góllal indult, Szücs Gabriella azonban kontrát követő megúszás után gyorsan egyenlített. A Magyarországon légiósként legutóbb az UVSE-ben játszó Sabrina van der Sloot révén megint a hollandok kerültek előnybe, akcióból, pattintott lövéssel újfent Szücs egyenlített (2-2).

A második játékrészt Bujka Barbara szemfüles dobása nyitotta, ez volt a balkezes center tizedik gólja a vb-n. A vízben kemény csata zajlott, amit hűen illusztrált, hogy a csapatkapitány Keszthelyi Rita vérző orral hagyta el a medencét, de pár perc múlva visszatérhetett a vízbe. Hosszú ideig nem változott az állás, elsősorban a kölcsönösen igen kemény védekezés eredményeként, mígnem fél perccel a nagyszünet előtt Van Der Sloot büntetőből egyenlített (3-3).

A harmadik negyed elején Czigány Dóra nagy pillanata jött el: távolról hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarkba, majd kevéssel utána Illés Anna is feliratkozott a gólszerzők közé (5-3). Érkezett a holland válasz, de rövidesen megint kétgólosra hízott a magyar előny: Czigány ezúttal a bal felső sarkba zúdította a labdát, hogy aztán a vb-újonc Gurisatti Gréta ragadtassa üdvrivalgásra a hazai szurkolótábort. A negyed hajrájába még egy holland gól is belefért (7-5).

Különösebb főfájást azonban nem okozott a rivális közelebb kerülése, mivel Keszthelyi a befejező negyedben büntetőből 8-5-re módosította az állást. Yasemin Smit, a vendégek csapatkapitánya harmadszor is betalált emberelőnyből, ám Gurisatti messziről nagy gólt dobott a bal felső sarokba (9-6). A negyedszerre is eredményes Smit révén úgy-ahogy tartotta a lépést a holland csapat, de Keszthelyi újabb kiváló ötméterese lezárt minden nyitott kérdést, a nyolcadik holland gól legfeljebb szépségtapasznak hatott az ellenfélnek.

Korábban Franciaország-Japán 9-8 (3-3, 3-0, 1-3, 2-2)

A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Hollandia 4, 3. Franciaország 2, 4. Japán 0

A csoportgyőztes közvetlenül jutott a negyeddöntőbe, míg a 2-3. helyezettek a nyolc közé jutásért is vízbe ugranak. A negyedik helyezett az alsóházi helyosztókon lesz érdekelt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×