eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Ilyen lett az örök Csaszi

Ilyen lett az örök Csaszi

Átadták a felújított Császár-Komjádi Sportuszodát, amely edzéshelyszíne lesz a pénteken kezdődő vizes világbajnokságnak. A lakosság szeptember elsejétől használhatja. Téliesítették a Palatinust. Folytatódnak a felújítások.

Budapest készen áll arra, hogy megrendezze a világ harmadik legnagyobb sporteseményét - mondta Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, miután átadták a felújított a Császár-Komjádi Sportuszodát.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki egyben II. kerületi országgyűlési képviselő is, arról beszélt, hogy a városrészben milyen beruházások valósultak meg és a közeljövőben milyen projekteket hajtanak végre.

Rálátni a Dunára, működik a tető

A Császár-Komjádi Sportuszodában a felújítás után tágas aula várja a vendégeket, a homlokzati üvegszerkezet cseréjét követően rá lehet látni a Dunára, a megújult öltözőkben pedig saját vizesblokkal ellátott csapat- és csoportos öltözőket, illetve modern kabinokat, beléptető rendszert építettek ki.

A mozgáskorlátozottak számára biztosítottak külön öltözési lehetőséget, illetve megoldották a fedett medencék akadálymentes megközelítését. Megújult a medencék vízellátó rendszere, a szellőztetés és a légtechnika is. A Komjádi jellegzetes, évek óta problémás nyitható tetőszerkezetét is megjavították.

Téliesítették a Palatinust

Átadták a felújított és kibővített Palatinus Strandfürdőt, amely a téliesítésnek köszönhetően egész évben várja a vendégeit – mondta Tarlós István főpolgármester. A felújítás 2,8 milliárd forintba került.

A fedett részlegben egy 100 négyzetméteres medencét és egy 60 négyzetméteres gyerekmedencét építettek, valamint egy hideg és meleg vizes merülőmedencét alakítottak ki. Ezen kívül finn szaunát, pihenőbokszokat és gyógyászati részleget hoztak létre.

Tarlós István arról is beszélt, hogy strandfürdő mellett az egész Margitsziget megújult, és befejezték a terület csatornahálózatának kiépítését.

Folytatják a felújításokat

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a felújítás részleteiről beszélt az átadáson. Elmondta azt is, hogy jelenleg mely fürdők rekonstrukcióját végzik el: szeptemberben elkezdődik a Palatinus fürdőépületének homlokzati falát díszítő faliképnek, Pekáry István Dál-kisasszonyok násza című munkájának rekonstrukciója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×