eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Varga Barnabás a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Megszólalt Varga Barnabás, már itthon is van

A Skócia elleni Eb-csoportmeccsen súlyos sérülést szenvedő csatár szerdán elhagyta a stuttgarti kórházat, ahol hétfőn megoperálták, és már otthonában pihen.

Elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott Varga Barnabás, a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csatára – számolt be róla szerdán a magyar szövetség közösségi oldala.

Varga a vasárnap esti magyar–skót (1–0) csoportmérkőzés 71. percében egy beívelést követően ütközött a skót kapussal, Angus Gunnal, és még a levegőben elveszítette az eszméletét. Hosszas ápolást követően stabil állapotban szállították kórházba, többszörös arccsonttöréssel és agyrázkódással is.

A Ferencváros támadója – aki a Svájc elleni első csoportmérkőzésen (1–3) gólt szerzett – hétfőn sikeres műtéten esett át, másnap pedig Marco Rossi szövetségi kapitányék is meglátogatták.

Az FTC honlapja szerint játékosuk a körülményekhez képest jól van.

„Köszönöm a rengeteg támogató üzenetet. Jó újra itthon lenni. Most néhány hét pihenő következik, utána a gyógyulásomra koncentrálok. Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus”

– árulta el a csatár, aki reméli, hogy a válogatott folytathatja szereplését a nyolcaddöntőben.

Korábban felmerült, hogy a Ferencváros játékosa nem jön haza, hanem csatlakozik a magyar válogatott keretéhez Weiler im Allgäuban, ám az orvosok lebeszélték erről, s azt tanácsolták neki, inkább otthon pihenjen. Mi több, maga a játékos vasárnap este, a műtét előtt még abban bízott, hogy játszhat az Eb-n. Ez a kívánsága tehát nem teljesült.

Egyes vélemények szerint a teljes felépülése akár fél évet is igénybe vehet, mások szerint maszkban akár már augusztus végén újra játszhat. Ugyanakkor veszélyes egy ilyen sérülés, a Nemzeti Sportnak nyilatkozó Zacher Gábor szerint „hosszú hónapokat vehet igénybe a felépülés, és rendkívül sok tényezőtől függ a visszatérés, mivel az arckoponyában sok apró csontocska van, amelyek elmozdulása idegeket sérthet, továbbá az agyrázkódásnak is lehetnek hosszabban elhúzódó következményei.”

Az InfoRádióban Knoll Zsolt sportsebész-traumatológus minap „butálisként” jellemezte a sérülést, mondván, a skót kapus a könyökével egy olyan helyen találta el a magyar csatár fejét, ahol olyan csontrendszer van, amely nagyon vékony falakból áll.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×