eur:
394.72
usd:
368.22
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Varga Barnabás a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Barnabás súlyos sérülése után is játszani akart

Nagyon letörte a Ferencváros csatárát, hogy meg kell műteni. Várhatóan szerdán hagyhatja majd el a stuttgarti kórházat.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a vasárnapi, sorsdöntő magyar–skót Eb-csoportmérkőzés 68. percében Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga Barnabás arcát, aki a földre zuhant és mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

A Ferencváros csatárát hétfő délután műtötték meg Stuttgartban, az operáció sikeres volt. A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint várhatóan szerdán hagyhatja majd el a kórházat. Barátnője azt nyilatkozta a FradiMédiának, hogy Varga Barnabás a körülményekhez képest jól van, és hálásan köszöni a sok együttérző üzenetet, támogatást a szurkolóknak.

A tizennégyszeres magyar válogatott futballistára vélhetően hosszú kihagyás vár, de a vaol.hu beszámolója szerint vasárnap este még abban a hitben volt, hogy

ha Marco Rossi csapata továbbjut, maszkban játszik majd az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

A műtét híre természetesen nagyon letörte a csatárt.

A portál azt írja: a magyar–skót meccsen sok szentpéterfai drukker is ott volt a stuttgarti MHP Arénában, tőlük kérte el Dárdai Márton a szentpéterfai futballcsapat szurkolói sálját, amit Varga Barnabás 19-es mezével feltartva üzentek a válogatott tagjai csapattársuknak, kitartást és jobbulást kívánva. A magyar bajnok és kétszeres gólkirály csatár a Vas vármegyei községben nőtt fel.

Mint ismert, a francia válogatott támadójának, Kylian Mbappénak eltört az orra az Ausztria elleni Eb-csoportmeccsen, amikor belefejelt Kevin Danso vállába. Bár a PSG-től a Real Madridhoz szerződő világsztár kihagyta a hollandok elleni csoportrangadót, újra edz, és maszkban visszatérhet a pályára – akár már a keddi, lengyelek elleni találkozón is. Igaz, eredeti szándékával ellentétben nem viselhet egyedi, több színben pompázó maszkot, mert az UEFA szabályzata csak egyszínű védőfelszerelés viselését engedélyezi.

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

A csoportkör után kiesett az Európa-bajnokságról a magyar labdarúgó-válogatott, ennek ellenére meg tudta erősíteni az elmúlt években kivívott pozícióját – mondta Szabados Gábor. A sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a túl magas elvárásokról, a topklubokban szereplő játékosok hiányáról, Marco Rossi jövőjéről és Szoboszlai Dominik értékéről is.

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×