eur:
389.65
usd:
362.8
bux:
67987.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Angol szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének Olaszország-Anglia mérkőzésén a londoni Wembley stadionban 2021. július 11-én.
Nyitókép: Angol szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének Olaszország-Anglia mérkőzésén a londoni Wembley stadionban. MTI/AP Pool/Laurence Griffiths

EURO-2020 - Szigorú büntetés vár a jegy nélküli szurkolókra

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vezérigazgatója szerint szigorú büntetés vár azokra a szurkolókra, akiknek nem volt jegyük a vasárnapi angol-olasz Európa-bajnoki döntőre, mégis benyomultak a Wembley Stadionba.

Mark Bullingham hétfőn teljes körű vizsgálatot ígért az ügyben, és hangsúlyozta, a rendőrséggel együttműködve minden érintettet azonosítani fognak, és megakadályozzák, hogy ilyesmi még egyszer előforduljon.

"Akit elkapnak, azzal szemben megteszik a megfelelő intézkedéseket, vagyis nyilván kitiltják őket" - nyilatkozta.

A belépővel nem rendelkező szurkolók a londoni mérkőzés előtt összecsaptak egymással és a rendfenntartókkal, majd áttörték a biztonsági kordonokat, és a finálé kezdete előtt benyomultak a Wembley lelátóira.

"Rengeteg részeg huligán próbált bejutni, mi pedig egy stadiont üzemeltetünk, nem egy erődöt. Fantasztikus biztonsági csapatunk van, de ilyesmit még ők sem láttak" - mondta a vezérigazgató.

A rendőrség szerint 19 emberük megsebesült, és 49 főt tartóztattak le az incidens kapcsán.

Az FA elfogadhatatlannak és veszélyesnek nevezte a szurkolók viselkedését, egyben megköszönte a biztonsági személyzet munkáját.

A döntő rendes játékideje 1-1-es döntetlennel zárult, a hosszabbításban nem született gólt, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték, akik 1968 után lettek ismét Európa-bajnokok.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×