eur:
393.28
usd:
367.38
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Olasz szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjének Olaszország-Spanyolország mérkőzésén Londonban 2021. július 6-án.
Nyitókép: Olasz szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjének Olaszország-Spanyolország mérkőzésén Londonban. MTI/EPA/AP pool/Frank Augstein

Ilyen még soha nem esett meg a spanyolokkal elődöntőben

Spanyolország először esett ki egy nagy torna elődöntőjében, miután nem tudott sorozatban két tizenegyespárbajt megnyerni. Olaszország, amely őrzi veretlenségi sorozatát, 2012 után játszhat ismét Európa-bajnoki döntőt.

Spanyolország először esett ki egy nagy torna elődöntőjében, miután nem tudott sorozatban két tizenegyespárbajt megnyerni. Olaszország, amely őrzi veretlenségi sorozatát, 2012 után játszhat ismét Európa-bajnoki döntőt.

Olaszország a második ország lett Németország (az NSZK) után, amelyik legalább tízszer világbajnoki vagy Európa-bajnoki döntőbe jutott. (A németek rekordja 14 döntő.)

Az Európa-bajnokságok történetében még soha nem nyert meg egy válogatott két egymást követő tizenegyespárbajt. A sorozat most sem szakadt meg, a svájciak kiejtése után a spanyolok ezúttal elvesztették a párbajt. Az 1-1-es mérkőzéseredmény után az olaszok 4-2-re nyerték a szétlövést.

A spanyolok ezzel elbúcsúztak a tornától, miután az Eb-ken nincsen bronzmérkőzés. Tizenhárom szerzett góllal zártak, többet szereztek, mint korábban bármikor egy nagy tornán. Ugyanakkor negatívum, hogy a hat mérkőzésükből 90 perc alatt csupán egyet tudtak megnyerni. Az egyenes kiesés szakaszban mindhárom mérkőzésük hosszabbítást hozott.

A szétlövésben a statisztikák alapján a spanyolok lettek volna esélyesebbek, korábban ötből négy párbajt megnyertek. Az olaszok ötből háromszor kikaptak. A 2008-as Eb-n a spanyolok nyertek tizenegyesekkel, s akkor megnyerték a tornát.

A La Rojából a mezőny egyik legjobbja, Dani Olmo, valamint a gólszerző Álvaro Morata hibázott. Morata mindössze a második futballista lett az Eb-történelemben Cristiano Ronaldo után, aki két tornán is szerzett legalább három gólt. Ő lett minden idők legeredményesebb spanyol Eb-gólszerzője, hat góllal.

A mérkőzés 120 perce alatt a spanyolok 65 százalékban birtokolták a labdát, 833 jó átadásuk volt, szemben az olaszok 306-jával.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: hat erő is EP-mandátumot szerezhet

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×