eur:
393.28
usd:
367.34
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A dán Kasper Dolberg (k) megszerzi csapata második gólját a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Csehország-Dánia mérkőzésén Bakuban 2021. július 3-án.
Nyitókép: MTI/AP/Getty pool/Dan Mullan

A dánok nyerték a meglepetéscsapatok negyeddöntőjét

A társházigazda dán válogatott 2-1-re legyőzte a cseh csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság első szombati negyeddöntőjében.

A dánok a szerdai, londoni elődöntőben a 21 órakor kezdődő, római Ukrajna-Anglia összecsapás továbbjutójával játszanak. A másik ágon, kedden ugyancsak a Wembleyben Olaszország-Spanyolország mérkőzést rendeznek.

Az elmúlt két mérkőzésükön nyolc gólig jutó dánok egy szöglet után már az ötödik percben megszerezték a vezetést, majd ezt követően is veszélyes helyzeteket alakítottak ki. A csehek az első húsz perc letelte után kezdtek bátrabban támadni, pontrúgásokból és lövésekből is veszélyeztettek, de Schmeichelnek a szünetig mindössze egyszer kellett nagyot védenie. Eközben a dán válogatott elsősorban a sikeres kontráiban bízott, egy ilyen végén pedig még a fordulás előtt ismét mattolták Vaclikot.

A második játékrészt nagy lendülettel kezdték a csehek, Schmeichelnek az első percben kettőt kellett védenie, nem sokkal később azonban már ő is tehetetlen volt. A gyors szépítő gól után újfent kiegyenlítetté vált az összecsapás, mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de újabb gól már nem született így az 1992-ben Európa-bajnok dánok örülhettek a továbbjutásnak.

A mérkőzést percről percre tudósítottuk, a beszámoló és a fotók itt nézhetők vissza.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×