eur:
393.86
usd:
368.27
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: ODPictures Art Studio

Kemény Dénes szerint az Eb-negyeddöntőben mi biztosan nyerünk

A drámai meccsen továbbjutó spanyolok és svájciak meccsén felszabadult focit vár az InfoRádió Eb-szakértője, a belga–olasz párharcról viszont levenné az előrehozott döntő bélyeget a korábbi vízilabda-kapitány.

Péntek este két negyeddöntőt rendeznek a labdarúgó Európa-bajnokságon. A hat órakor kezdődő Svájc–Spanyolország mérkőzésen Kemény Dénes szerint két felszabadult csapat futballozhat, mert az előző körben csodával határos módon jutott mindkettő tovább. A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya szerint ritkán szokott előfordulni az, mint ami a spanyolokkal, hogy kétgólos előnyét elveszti, és mégis továbbjut aztán a hosszabbításban. A franciákat kétgólos hátrányból felkapaszkodva, 11-esekkel kiverő svájciak produkciója pedig szerinte még inkább a csoda kategóriája.

"Két olyan csapat lesz a pályán, amelyik örül annak, hogy egyáltalán ott lehet a negyeddöntőben. Talán valamennyivel mégiscsak a spanyol csapat az esélyesebb, de ilyenkor már 50-50 százalék a reális továbbjutási esély. Bátran felszabadultan fognak játszani, mert egyik csapat sem gondolhatta korábban, hogy ezen a mérkőzésen játszani fog" – mondta az első negyeddöntőről.

A második pénteki mérkőzésen, este 9-től az olaszok és a belgák csapnak össze, a torna két esélyeséről van szó, előrehozott döntőnek is nevezik sokan, de Kemény Dénes arra figyelmeztet, hogy sokszor vannak ilyen meccsek, aztán nem okvetlenül játszik döntőt az ilyen párharcok győztese. "Az tény, hogy két olyan csapat, amelyikből mindkettő reálisan ott lehetne a négy közül, de csak egyik lesz" – jelentette ki.

Szombaton folytatódnak a legjobb nyolc küzdelmei, a csehek a dánokkal, az ukránok pedig az angolokkal játszanak.

"Egyértelműen a négyből az angol a legesélyesebb, hogy bejusson az elődöntőbe. Mégiscsak németeket verte ki magabiztos játékkal 2-0-ra, de a dán csapat elkapta már a fonalat, túl van a kezdeti sokkon. Két jó mérkőzést várok. Én már nagyon régóta legszívesebben a negyeddöntőket nézem, mert még nyolc csapatot lát az ember, mind a nyolcnak van esélye a végső aranyéremre is, de még nincsen az a fajta biztonsági játék, mint egy elődöntőben vagy döntőben" – mondta Kemény Dénes, és hozzátette, kiegyensúlyozott a mezőny, szerinte egyik válogatott sem mehet biztosra. "Azt remélem, hogy mi leszünk a győztesek, mert jól szórakozunk majd" – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×