eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A spanyol Alvaro Morata (j) gólt szerez a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Horvátország - Spanyolország mérkőzésén Koppenhágában 2021. június 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Őrült meccsen jutottak tovább a spanyolok

Volt itt minden: öngól, fordítás, utolsó perces egyenlítés, bombagól. Spanyolország lesz ott a negyeddöntőben.

A spanyol válogatott 5-3-ra nyert a horvátok ellen az Európa-bajnokság koppenhágai nyolcaddöntőjében.

Pedri már a kezdő sípszóval rekordot döntött, ugyanis 18 évesen és 215 naposan minden idők legfiatalabb, egyenes kieséses Eb-meccsen pályára lépő játékosa lett.

A találkozó első időszakában a spanyolok birtokolták többet a labdát, és bár javarészt a horvátok térfelén zajlott a játék, gólhelyzet az első negyedórában nem alakult ki. A 16. perc legelején aztán Koke közvetlen közelről Livakovic lábát találta telibe, majd Morata fejelt a kapusba. Néhány perccel később egy ritkán látható öngóllal a semmiből megszerezte a vezetést a horvát csapat, amely ettől lendületbe jött és egyre többször jutott el a spanyolok kapujáig.

A 2008-ban és 2012-ben Eb-győztes hispánok fokozatosan rendezték soraikat, megint egyre nagyobb százalékban birtokolták a labdát, ismételt fölényük pedig hamarosan góllá érett: Livakovic hiába mutatott be több bravúrt is, Sarabia még az első félidőben bevette a hálóját.

A fordulás után sem változott jelentősen a mérkőzés képe, jobbára Luis Enrique csapatánál volt a labda, egy szép akció végén pedig megszerezte a vezetést. A hátrányba kerülő horvátoknak bátrabban és támadóbban kellett fellépniük, ennek első lépéseként tíz perccel később Gvardiol közeli lövésénél Simónnak bravúrra volt szüksége, hogy megőrizze kapuját az újabb góltól. Ezt követően alábbhagytak a horvát rohamok, a spanyolok pedig egy újabb találattal úgy tűnt, eldöntik a továbbjutást. A vb-ezüstérmes azonban nem adta fel, egy közelről begyötört találattal az utolsó öt percre ismét izgalmassá tette a mérkőzést, majd a rendes játékidő hosszabbításában kiharcolta a kétszer tizenöt perces ráadást a sok helyzetet kihagyó spanyol együttes ellen.

A hosszabbítás horvát lehetőséggel indult, majd Kramaric ziccerét hárította nagy bravúrral Simón. Ez újabb lökést adott a spanyol csapatnak, amely cserejátékosai hathatós közreműködésével három perc leforgása alatt ismét kétgólos előnybe került, amit ezúttal már nem pocsékolt el és kiharcolta a negyeddöntőbe jutást.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×