eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál

A bajor hatóságok nem engedélyezik jelenlétüket a müncheni arénánál, ahol szerda este a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzést rendezik.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda délutáni, a Facebook-oldalán közzétett videójában kiemelte: a konzuloknak az a munkájuk, hogy szükség esetén megadják a segítséget a külföldön tartózkodó állampolgároknak, ám a helyi hatóságok nem engedték a jelenlétüket a stadionnál.

A miniszter felhívta a magyar állampolgárok figyelmét, hogy akinek konzuli segítségre van szüksége, hívja a müncheni magyar főkonzulátus folyamatosan élő, ügyeleti telefonszámát, amely megtalálható a munchen.mfa.gov.hu oldalon.

Elmondta: a konzuloknak szerdán már több esetben közbe kellett avatkozniuk. Kétszer is megállítottak egy 53 magyar szurkolót szállító buszt, egyszer a vámhatóság, egyszer a rendőrség. Csak a konzulok "határozott fellépésére" engedték tovább a járművet, egyszer körülbelül kétórás várakozást követően.

A miniszter közölte azt is: a bajor hatóságok értesítése szerint tűzvédelmi okból nem fogják engedélyezni a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba, valamint nem engedélyezték az arénához való vonulást sem. (Videófelvételek tanúsága szerint a szurkolókat buszokkal vitték az arénához.)

Szijjártó Péter azt is elmondta: vannak információik arról, hogy a mérkőzés során esetleg provokációk történhetnek – arra kérte a magyar szurkolókat, hogy ezeknek ne üljenek fel.

Szijjártó Péter végül mindenkinek jó szurkolást és magyar győzelmet kívánt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×