eur:
369.15
usd:
345.61
bux:
48228.41
2023. június 5. hétfő Fatime
BUCHAREST, ROMANIA - JUNE 17: Georgiy Bushchan of Ukraine saves a penalty taken by Egzijan Alioski (Not pictured) of North Macedonia before North Macedonias first goal scored by Egzijan Alioski (Not pictured) of North Macedonia on the rebound during the UEFA Euro 2020 Championship Group C match between Ukraine and North Macedonia at National Arena on June 17, 2021 in Bucharest, Romania. (Photo by Robert Ghement - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Robert Ghement - Pool/Getty Images

Két tizenegyes is kimaradt, Sevcsenkóék örülhettek

Az ukrán labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Észak-Macedóniát Bukarestben, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

A kezdés egyértelműen a helyzeteket is kidolgozó ukránoké volt, az északmacedónoknak szükségük volt bő 10-15 percre, hogy felvegyék a mérkőzés ritmusát, és egyáltalán támadást kezdeményezzenek. Ettől függetlenül mezőnyfölényben maradt a jól kombináló Ukrajna, amely a 29. percben megérdemelten jutott vezetéshez, majd öt perccel később megduplázta előnyét. Az északmacedónok ritkán tudták támadásaikat eljuttatni az ukrán kapuhoz, amit csak két alkalommal veszélyeztettek, míg kapott góljaik előtt helyezkedési hibákat követtek el.

A szünetben kettőt cseréltek a hátrányban lévő északmacedónok, akik nagy elánnal kezdték a második játékrészt. Ennek eredményeként előbb helyzetig, majd szépítésig is jutottak Alioski révén. Az egyenlítés reményében továbbra is kockáztatott, letámadott, így a középpályán és a védelmében sokszor kinyílt Észak-Macedónia, emiatt sok ukrán kontra valós gólveszéllyel kecsegtetett. A 70. perc után kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a 82. percben pedig az ukránok büntetőből bebiztosíthatták volna a győzelmüket. Fernando Andres Rapallini játékvezető a technika segítségével látta meg, ahogy a sorfalban álló Avramovski könyökén pattant meg egy ukrán szabadrúgás, és némi videózás után a tizenegyespontra mutatott. Az eredmény azonban nem változott: Malinovszki lövését Dimitrievski hárította. A végjátékban még egy utolsó, nagy hajrát nyitott Észak-Macedónia, de nem tudott pontot menteni.

BUCHAREST, ROMANIA - JUNE 17: Stole Dimitrievski of North Macedonia makes a save during the UEFA Euro 2020 Championship Group C match between Ukraine and North Macedonia at National Arena on June 17, 2021 in Bucharest, Romania. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
Az északmacedón Dimitrievski véd egy ukrán kísérletet (Justin Setterfield/Getty Images)

A balkáni gárda második mérkőzését is elveszítette a tornán, míg az ukránok ezzel a győzelemmel jutottak első pontjaikhoz.

Az állás

1. Ausztria 3 pont/1 mérkőzés (3-1)

2. Hollandia 3/1 (3-2)

3. Ukrajna 3/2 (4-4)

4. Észak-Macedónia 0/2 (2-5)

később: Hollandia-Ausztria 21.00

3. forduló

június 21., hétfő: Észak-Macedónia - Hollandia, Amszterdam 18.00

június 21., hétfő: Ukrajna-Ausztria, Bukarest 18.00

korábbi eredmények, 1. forduló

Ausztria–Észak-Macedónia 3-1 (1-1)

Hollandia-Ukrajna 3-2 (0-0)

Címlapról ajánljuk
Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

A király üdvözletének nevezte a La Gazzetta dello Sport a vasárnap este elbúcsúzott Zlatan Ibrahimovicnak a szavait: „Itt az ideje, hogy azt mondjam a futballnak: ciao. De nem nektek. Örök életemre milanista maradok. Az új évezred első, majdnem negyedszázadának egyik legkülönlegesebb futballistája tomboló ünneplést kapott a San Siro hetvenezer nézőjétől.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×