eur:
393.99
usd:
369.25
bux:
65831.87
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya csapatának Firenze közelében tartott edzésén 2018. május 30-án. Olaszország nem szerepel a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon.
Nyitókép: MTI/EPA/Claudio Giovannini

Olaszország hibátlan, Svájcot is kapott gól nélkül, simán verte

Törökország után Svájcot is 3-0-ra verte Roberto Mancini legénysége, méghozzá gyönyörű játékkal.

A házigazda olaszok a találkozó elejétől kezdve rengetegszer passzolgattak a svájciak térfelén, a 19. percben Chiellini révén egy kezezés miatt érvénytelenített találatig is eljutottak, majd hét perccel később szabályos góllá érett a mezőnyfölényük. A hátrányban lévő svájciak ezt követően próbáltak a korábbinál támadóbb szellemben fellépni, de ez csak arra volt elég, hogy kiegyenlítettebbé váljon az összecsapás és ne alakuljon ki több nagy helyzet.

A fordulás után az olaszok ismét Locatelli révén gyorsan megduplázták előnyüket, a svájciak a 64. percben jutottak el először veszélyes helyzetig, de Donnarumma lábbal hárítani tudta Zuber közeli lövését. A játékrész második felében mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de az olaszok voltak azok, akik Immobile révén ismét betaláltak és végül magabiztos győzelmet arattak.

Az első körben a törököket ugyancsak 3-0-ra legyőző olasz együttes immár 29 mérkőzés óta veretlen, és sorozatban tíz találkozón győzött, ezeken pedig gólt sem kapott.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Olaszország-Svájc 3-0 (1-0)
Róma, Stadio Olimpico, 12 445 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
gólszerzők: Locatelli (26., 52.), Immobile (89.)
sárga lap: Gavranovic (49.), Embolo (79.)

Olaszország:
Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi, 24.), Spinazzola - Barella (Cristante, 87.), Jorginho, Locatelli (Pessina, 86.) - Berardi (Tolói, 70.), Immobile, Insigne (Chiesa, 69.)

Svájc:
Sommer - Elvedi, Schär (Zuber, 58.), Akanji - Mbabu (Widmer, 58.), Xhaka, Freuler (Sow, 84.), Rodríguez - Shaqiri (Vargas, 76.) - Embolo, Seferovic (Gavranovic, a szünetben)

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×