eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Budapest, 2023. november 23.Michelisz Norbert, a túraautó világsorozat idei bajnoka sajtótájékoztatót tart Budapesten 2023. november 23-án. A Hyundai 39 éves versenyzője november 19-én Makaóban nyerte meg a bajnokságot.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Michelisz Norbertnek nem lehet más célja, mint harmadszor is felérni a túraautózás csúcsára

Marad eddigi csapatánál, a BRC Hyundainál Michelisz Norbert, aki címvédőként vág neki bő egy hónap múlva az első számú túraautós világsorozatnak, a TCR World Tournak. A sorozat magasabb szintre léphet, és a magyar pilótának házon belül is keményen kell majd küzdenie – mondta az InfoRádióban Vámosi Péter, a Motorsport Online főszerkesztője.

Újra megkapta a Nemzetközi Autómobil Szövetség, vagyis a FIA minősítését a TCR World Tour, így ismét a legmagasabb szinten jegyzik. Vámosi Péter, a Motorsport Online főszerkesztője az InfoRádióban elmondta, a legfelsőbb szinteken ismét számításba vették a sorozatot, de továbbra sem világbajnokság, hanem továbbra is világkupa lesz.

Ami viszont kellemetlen hír, hogy csak egyetlen versenyhelyszín lesz idén a TCR legmagasabb szintjén, a World Tourban Európában: a Róma melletti Vallelungában kezdődik a szezon április 19-21-én. A sorozat aztán Marokkóba, Amerikába, Sao Paulóba – a Forma–1-ből is ismert versenypályára –, később Uruguayba, Kínába és végül Makaóba megy.

Továbbra sem lesz magyar nyelvű tévés közvetítése a sorozatnak, de online követhető lesz angolul.

Michelisz Norbert az idei évre kapott egy magasan jegyzett csapattársat Nestor Girolami személyében, aki a szakíró szerint "harapós, erős" pilóta. "Ascona és Girolami mellett ezt körülbelül úgy tudnám jellemezni, mint ha Michelisz Norbert Alonsóként kapna maga mellé egy Lando Norrist, illetve egy Charles Leclerc-t. Házon belül is bizony komoly csata lesz" – fogalmazta meg várakozásait.

Michelisz Norbert, aki mellett a Honda alkalmazásában újra lesz magyar pilóta, Losonczy Levente, címvédésre készül a Hyundaijal, amellyel évek óta együtt dolgozik.

"Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ő az első számú versenyzőjük, nemcsak azért, mert tavaly bajnok lett, hanem a leghosszabb ideje van velük, és a legnagyobb tapasztalattal bír. Abszolút mértékben csak az lehet a célja, hogy harmadszor is fölérjen a túraautózás aktuális csúcsára" – mondta Vámosi Péter, aki szerint Michelisz idén mindent az ismétlésnek rendel majd alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×