eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Majdnem 2000-en eljönnek a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájára

Csütörtöktől szombatig rendezik 15 sportágban a 15. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját Budapesten. Az esemény központi helyszíne az Orczy-kert. Simon Gábort, a BEAC igazgatóját kérdezte az InfoRádió.

Egyetemi, teljesen önszerveződő, alulról építkező kezdeményezésként rendezik meg csütörtöktől szombatig már 15. alkalommal 15 sportágban a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját Budapesten, jellemzően az Orczy-kertben.

"Mi még egyetemi hallgatóként 15 évvel ezelőtt voltunk egy erdélyi diákfocitornán, onnan hazajőve az volt az érzésünk, hogy egy ilyet nekünk is kell csinálni Budapesten. Egy focitornával kezdtük, 15-16 csapattal" - idézte fel az InfoRádióban Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

Voltak már akkor is erdélyi diákok rajta, felvidékiek, kárpátaljaiak, és annyira jól sikerült, hogy igény volt arra, hogy minden évben megszervezzék.

"Úgy alakult az élet, hogy én sporttal kezdtem el foglalkozni, a BEAC igazgatója lettem, és volt arra lehetőségem, hogy egy nagyon jó szervezői csapattal, kollégákkal, hallgatókkal, diákokkal, önkéntesekkel tovább építsük ezt a kezdeményezést, és lett belőle mára egy 15 sportágat felvonultató multisportesemény, ami még mindig arról szól, hogy jó sportolni" - folytatta.

A csapatsportágak nevezésének lezárultával a futó nevezésekkel együtt mintegy 1900 fő látogat el résztvevőként az eseményre.

A 15 sportág közt felvonul

  • a kispályás labdarúgás (futsal)
  • a röplabda
  • a kosárlabda
  • a vízilabda
  • a futás
  • a tájfutás
  • a darts
  • a sakk és
  • az e-sport

is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×