eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
2023. december 17-én Münchenben készített kép Thomas Tucheltől, a német első osztályú labdarúgó-bajnokság címvédője, a Bayern München vezetőedzőjéről. A klub 2024. február 21-én bejelentette, hogy Tuchel az idény végén távozik. A Bayern az előző három tétmérkőzését elvesztette.
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

Megszólalt Thomas Tuchel a távozásáról

Thomas Tuchel vezetőedző szerint nem csak ő felelős a Bayern München labdarúgócsapatának rossz formájáért, de abban bízik, saját magát és a játékosokat is felszabadítja az a döntés, hogy az idény végén távozik a posztjáról.

"Nem számít, hogy megértem-e a klub döntését, vagy boldog vagyok-e vele. Csak az számít, hogy letisztult a helyzet, ez pedig felszabadultságot hoz, ami jó hatással van az edzésekre és a meccsekre is" - mondta a szakember, akinek Lőw Zsolt a segítője. "A szakmai stáb számára azért, mert a döntéseknél nem kell a hosszútávú következményekkel számolnunk, így kicsit vakmerőbbek lehetünk".

Tuchel tavaly márciusban vette át a bajor sztárcsapat irányítását, amely a vezetésével sorozatban 11. bajnoki címét gyűjtötte be. A Bayern az elmúlt időszakban hullámvölgybe került, egymás után három vereséget szenvedett, így hátránya nyolc pontra nőtt a Bundesligában az éllovas Bayer Leverkusennel szemben, míg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egygólos hátrányból várja a hazai visszavágót az olasz Lazio ellen.

"Soha nem éreztem úgy, hogy ne találtuk volna meg a hangot a csapattal. De az edzések és a meccsek között eltérés van, ezért az edző a felelős. Ugyanakkor nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma, de vállalom a felelősségemet.

Már egy ideje nem vagyok elégedett azzal, ahogyan játszunk. De most új helyzetünk van"

- mondta a Chelsea-vel három éve Bajnokok Ligája-győztes Tuchel.

A Bayern Münchenre szombaton újabb rangadó vár a német bajnokságban, ugyanis a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipziget fogadja, amely ötödikként szeretne előrelépni a BL-indulásért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×