eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tiszta vizet öntött a pohárba Milák Kristóf „beugrós” segítője

Szabó Álmos, a paralimpiai úszóválogatott vezetőedzője Milák Kristóf edzőinek dohai távolléte alatt a versenyző kérésére segítette az edzésmunkáját.

Mint azt korábban az Infostart is megírta, a szárazföldi után az uszodai vizes edzéseket is újrakezdte Milák Kristóf a Budapesti Honvédban. A napokban az Index pedig – több, egymástól független forrásból – úgy értesült, hogy az olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok úszó visszatért a válogatott sportolók centrumába, a Duna Arénába. Az értesüléseket Szabó Álmos, a paralimpiai úszóválogatott vezetőedzője – aki Milák Kristóf edzőinek dohai távolléte alatt a versenyző kérésére segítette az edzésmunkáját – is megerősítette a Nemzeti Sportnak nyilatkozva.

A szakember egyebek mellett sérelmezte, hogy sok „badarság” jelenik meg Milák Kristóffal kapcsolatban, ami szerinte nem tesznek jót „a mostani helyzetnek”. Példaként említette, hogy olyanokat olvas, hogy az úszó bujkál, meg, hogy kapucniban a hátsó ajtón jár ki-be a Duna Arénába, szokatlan napszakokban.„Szeretném eloszlatni ezeket a félreértéseket. Milák Kristóf valóban megjelent a Duna Arénában, ahol szárazföldi és vizes edzésmunkát is végez. Nem viselt kapucnit, hogy „álcázza magát” (…) és a saját belépőkártyájával, a szokásos edzésidőben jelent meg” – fogalmazott.

Szabó Álmos kitért arra is, hogy Milák Kristóf a Duna Arénában a szokásos edzésütemezésnek megfelelően szállt vízbe és mivel edzői, Virth Balázs és Kovácshegyi Ferenc a dohai világbajnokságon voltak, így tőle kért szakmai segítséget az edzésmunkában. „Előre kell bocsájtanom, nagy tisztelője vagyok a két szakember munkájának és tudtommal továbbra is ők irányítják Milák Kristóf felkészülését, úgyhogy engem semmilyen személyes érdek nem mozgat” – mondta.

Az úszó körül az elmúlt hónapok során kialakult helyzetet illetően emlékeztetett, hogy Milák Kristóf az őszi szezonkezdet elején – noha a tavaly nyári világbajnokságot is kihagyta –, bejelentette, hogy mentálisan fáradt és még pihenésre van szüksége, ezzel pedig vélhetően a maga részéről le is tudta a nagyvilággal kapcsolatos további kommunikációt ez ügyben. „Ami a tájékoztatást vagy annak hiányát illeti a részéről, sok mindenben nem értek egyet vele, de mivel nem kért tőlem tanácsot, így megtartom a véleményem magamnak.”

Azt azonban nem árt szerinte szem előtt tartani, hogy amin az úszó valószínűleg keresztülment, az nem egyedi jelenség: Adam Peaty-től kezdve Simone Bileson át Oszaka Naomiig számos világklasszis küzd amolyan – szerencsés esetben – átmeneti, máskor végleges kiégési tünetekkel. „Erről nem gondolom, hogy valami divathullám volna, ami végigsöpör a sportvilágon” – fogalmazott egyebek mellett a paralimpiai úszóválogatott vezetőedzője, aki szerint: „ha marad ez a munkavégzés – nagy reményekkel utazhat Párizsba”,

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×