eur:
391.27
usd:
367.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke beszél a szövetség tisztújító közgyűlésén Budapesten, a Magyar Sport Házában 2015. január 30-án.
Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Összeesett az uszodában a magyar olimpiai bajnok, agyi ödémát kapott

Hegedűs Csaba, a 100. magyar olimpiai aranyérem birtokosa, egy nap után nyerte vissza az eszméletét. Még a kórházban lábadozik.

Drámai történetről számolt be a Mandiner. Az olimpiai bajnok Hegedűs Csaba – aki az 1972-es, müncheni olimpián győzött a kötöttfogású birkózás 82 kilogrammos súlycsoportjában – pénteken összeesett a budapesti Helia Hotel uszodájában, mentővel a Honvéd Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy agyi ödémát kapott.

Mint a 75 éves birkózólegenda elmondta, nem érezte jól magát, a hideg rázta, ezért elment szaunázni a Helia Hotelbe, hogy így kúrálja ki magát, de aztán a Honvédkórházban tért magához. Az olimpiai bajnok azt már csak a jelenlévők elmondásából tudja, hogy rosszul lett, összeesett, és a mentő egyből a kórházba szállította, ahol egy nap után nyerte csak vissza az eszméletét. Mint kiderült, agyi ödémát kapott, amelyhez még társult egy orbánc is. Egy baktérium támadta meg a szervezetét, és a rossz közérzetét elsősorban a 39,6 fokos láz okozta.

A főorvos azt mondta Hegedűs Csabának, hogy ebbe egy átlagember már az uszodában belehalt volna. "Amikor behoztak téged ide, és megláttam, hogy milyen állapotban vagy, már lemondtam arról, hogy még ebben az életben beszélgetni tudunk egymással…" – idézte fel a doktor szavait.

Hegedűs Csaba a történtek után úgy fogalmazott, mindezt égi jelnek tekinti, hogy muszáj életmódot változtatnia és visszavennie a tempóból.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×