eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a másnapi Luxemburg - Magyarország barátságos mérkőzés előtt a Luxembourg Stadionban 2022. november 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

NL: egy nap a sorsolásig, íme Rossiék lehetséges ellenfelei

Csütörtökön 18 órától sorsolják ki a Nemzetek Ligája csoportjait, a magyar labdarúgó-válogatott a legerősebb, A divízió második kalapjában várja a párizsi eseményt.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese az előző kiírásban nyolcadik helyen zárt, ezért található a második kalapba Dániával, Portugáliával és Belgiummal együtt, így ezekkel a csapatokkal nem kerülhet azonos csoportba. A magyarok a spanyol, horvát, olasz, holland, valamint a svájci, német, lengyel, francia és az izraeli, bosnyák, szerb, skót négyesből kapnak majd egy-egy ellenfelet. Ez azt jelenti, hogy Eb-csoportriválisai – Németország, Svájc, Skócia – bármelyikével összekerülhet újra.

A lebonyolítás első része nem változott, azaz a kvartettek tagjai oda-vissza játszanak egymással, vagyis minden válogatott hat mérkőzésen lép pályára. Szeptemberben, októberben és novemberben egy-egy dupla fordulót rendeznek majd. A módosítást az jelenti, hogy korábban csak a négy csoportgyőztes küzdött tovább a következő nyáron esedékes négyes döntőben, az új kiírásban viszont jövő márciusban egy oda-visszavágós negyeddöntőre kerül sor a csoportgyőztesek és másodikok között a Final Fourba jutásért. A negyedik, utolsó helyezettek ugyanúgy kiesnek, mint legutóbb, viszont az is újítás, hogy a harmadikok osztályozót játszanak – szintén jövő márciusban – a másodosztályt jelentő B divízió második helyezettjeivel. A B divízió harmadikjai ugyancsak osztályozóra kényszerülnek a C osztály másodikjai ellen.

A Nemzetek Ligájából ugyan kijutni nem lehet a 2026-os világbajnokságra, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat a két év múlva esedékes csúcseseményre. A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd a vb-re, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az NL-ből a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amelyik vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek.

Az NL A divíziójának kalapjai:

  1. kalap: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Hollandia
  2. kalap: Dánia, Portugália, Belgium, MAGYARORSZÁG
  3. kalap: Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország
  4. kalap: Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×