eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Magyar Úszó Szövetség

Meglepő kijelentést tett Milák Kristófról a korábbi edzője

Selmeci Attila szerint ha az úszó most tényleg visszatér a medencébe és olyan erőbedobással készül, mint a kihagyás előtt, akkor lehet esélye az olimpiai címvédésre Párizsban.

Milák Kristóf visszatérésének kérdése mindenkit foglalkoztat, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó lassan egy éve nem edz, kihagyta 2023 összes fontos versenyét, így egyre bizonytalanabb, hogy a párizsi olimpián meg tudja-e védeni a címét. Csütörtökön a Sportrádióban klubja, a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke, Gergely István azt mondta, az úszó egyelőre szárazföldi edzéseket végez és gyógytornázik, de a napokban valószínűleg elkezdi a medencés edzéseket, viszont az, hogy ott lesz-e a nyári, párizsi olimpián, „az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása”.

A hvg.hu megkereste az ügyben Selmeci Attilát, a Honvéd úszószakosztályának szakmai vezetőjét, a Magyar Úszószövetség szakmai alelnökét, aki nyolc éven át, a tokiói olimpia végéig irányította Milák Kristóf felkészülését. A mesteredző nincs konkrét információja arról, hogy milyen állapotban van egykori tanítványa, de miközben Milák Kristóf a tavaly áprilisi országos bajnokság óta nem versenyzett, az úszóválogatott tagjai már túl vannak az első úgynevezett makrocikluson, 14-15 hetes felkészülési időszakukon.

„Kristóf esete ettől teljesen eltér. A jelenlegi helyzetet látva egyes szakemberek azt mondják, nem valószínű, hogy egy ekkora kihagyás után hét hónap elegendő lesz az eredményes olimpiai szerepléshez, legyen Kristóf bármekkora tehetség. Én a kivételek közé tartozom, tartom magam a korábbi kijelentésemhez: ha most elkezdi és a szükséges intenzitással végzi a munkát, elmegy az edzőtáborba – és ha jól tudom, elutazik –, akkor érzésem szerint sikerülhet jól a felkészülése. Persze az újabb esetleges zavaró körülményeket, egy sérülést, betegséget, pszichés nehezítő tényező kialakulását nem lehet előre látni” – mondta Selmeci Attila.

A mesteredző szerint Milák első komoly versenye az áprilisi ob lehet, ahol kiderülhet, hogy hol tart a felkészülésben. „Sok a kérdőjel, de ismerve a képességeit, a fantasztikus adottságait, tudva, hogy milyen önbizalommal versenyzett és mekkora előnnyel vezette a világranglistát... úgy érzem,

ha tartja a szavát és nem jön közbe semmi, akkor akár meg is nyerheti a 200 pillangót Párizsban”

– jelentette ki, és hozzátette: "Ha nyerni szeretne – márpedig nála sikerorientáltabb versenyzőt nemigen láttam –, azért mindent meg fog tenni. Ha pedig nem, akkor tudomásul kell venni. Én azonban optimista vagyok, úgy érzem, hogy meg fogja tudni csinálni.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×