eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Salim Omar Gergely (pirosban) és a tajvani Csen Po-jen a guadalajarai tekvondo-világbajnokság férfi 54 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében 2022. november 19-én. Az aranyérmet Salim nyerte meg.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Francisco Guasco

Megvan az újabb magyar kvóta a párizsi olimpiára

Biztossá vált, hogy a tekvondós Salim Omar Gergely indulhat a párizsi olimpián - számolt be róla kedden a hazai szövetség.

A wtftaekwondo.hu híre szerint az 58 kilogrammban szereplő versenyző a világranglista év végi zárását követően szerzett kvótát, miután a rangsorban súlycsoportja hetedik helyén áll. A szabályok szerint a legjobb hat tekvondós szerez ötkarikás indulási jogot, de egy ország csak egy versenyzőt indíthat, Salim Omar előtt pedig két spanyol és két dél-koreai sportoló is van a listán, így a magyar tekvondós kvótát szerzett.

A húszéves Salim Omar az előző, tokiói olimpiára selejtezőn szerzett indulási jogot és a 2021-ben rendezett játékokon ötödik lett.

A magyar tekvondósok közül ketten kevéssel maradtak le a kvóta megszerzéséről, a világbajnok és Európa Játékok-ezüstérmes Márton Luana az 57 kilogrammosok között a hetedik, Józsa Levente pedig 68 kilóban nyolcadik a világranglistán. Ők a március elején sorra kerülő szófiai kvalifikációs tornán szerezhetik meg a párizsi indulási jogot – írta a magyar szövetség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×