eur:
390.92
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Szatmári András a koreai Kim Jun Ho elleni asszó után a vívó-világbajnokság férfi kard versenyében a  legjobb 32 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Szatmári András kardvívó: 23 éve csinálom, kell a változatosság

Még változatosabb felkészülésre lesz szüksége a világbajnok kardvívó Szatmári Andrásnak 2024-ben. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok sportoló az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a most lezárult évben komoly eredményeket ért el egyéniben és a csapat tagjaként is.

Összességében boldog és jó szezont zár 2023-ban Szatmári András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kardozó.

"Az ősz nem annyira sikerült jól, fizikálisan és mentálisan is elfáradtam, jól jön ez a kis pihenő, de az év egésze jól sikerült, Eb-ezüst, vb-arany, ezt nem nagyon kell magyarázni" - jegyezte meg az InfoRádiónak nyilatkozva.

Sikerült is felküzdenie magát a világranglista 7. pozíciójába nyáron. Azóta visszaesett egy picit, de megpróbálja magát kipihenni, új motivációkat keresni az olimpia előtt. Bizakodva várja a jövőt - tette hozzá.

A motiváció megtalálásában segíthet neki, ha picit megvariálja az edzésmunkáját, hogy az változatosabb legyen, ne "unjon rá" a vívásra.

"Azért ez mégis egy monoton dolog, 23 éve csinálom.

Kellenek a pihenők, a másfajta, kiegészítő edzések, amelyek új lehetőségeket adnak. Szerintem izgalmas időszak jön, egy olimpiai érem lehetősége motivációt ad."

Már idén ősszel többet készült a válogatott csapattársakkal, mint korábban, ez a "keret" pedig valószínűleg megmarad, így beszélték meg az edzőjével is.

Tehernek éli meg, hogy úgy regnáló világbajnokként várja a kardcsapat az olimpiát, de ez ugyanúgy meglenne, ha nem lennének aktuálisan a világ tetején.

"Mindig várják tőlünk az érmet, érmeket, úgyhogy teher mindig lesz, Tokióban is volt, pedig akkor »csak« egy ezüstéremmel mentünk neki az olimpiának. El kell viselni a várakozásokat, meglátjuk, mit hoz a jövő" - idézte fel.

A 2023-as év fő versenyén nem mellékesen legyőzték a világelső, olimpiai bajnok koreaiakat, így pontszámban nagyon közel is került egymáshoz a két együttes a világranglistán,

ez nagy önbizalmat adott a jövőre nézve a nyáron.

Matematikailag elenyésző annak az esélye, hogy a magyar csapat ne legyen kint Párizsban, ezzel Szatmári András is így számol. Gyakorlatilag csak akkor eshetnének el az indulás lehetőségétől, ha el sem indulnának a következő versenyeken, így már kacsintgathatnak az olimpia felé és hamarosan készülhetnek az olimpiai versenyszámokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×