eur:
389.76
usd:
363.56
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A győztes Tóth Krisztián az orosz Mihail Igolnyikov elleni küzdelem után a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 28-án. Tóth Krisztián bronzérmes.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Milák-szindróma már más magyar olimpikonokat is elért

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián harmadik lett a múlt héten az Abu-Dzabiban rendezett olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Slamen, és ezzel szinte már kijutott Párizsba. A magyar dzsúdós az InfoRádióban azt mondta, hogy Tokió után – Milák Kristófhoz hasonlóan – nála is jelentkeztek a kiégés jelei.

„Abu-Dzabi volta a pont az i-re. 3500 pontom van és ezzel már a harmadik vagyok az olimpiai ranglistán. Mivel direkt kvótával a legjobb tizenhét jut ki Párizsba, félve mondom ki, de már biztos a helyem, hiszen a lista legalján lévő versenyző és köztem mintegy 2000 pont a különbség” – fogalmazott Tóth Krisztián.

„Kemény küzdelem volt ez az utolsó verseny, végül is a hosszabbításban sikerült győznöm” – tette hozzá az olimpikon. Majd azzal folytatta, hogy ő igazából már nem tartozik a „nagy dobó” versenyzők közé, hanem inkább az erőnlétével vívja ki a győzelmeit. Mint mondta, a súlycsoportjában talán neki a legjobb a kondíciója, és ezt szokta kihasználni az ellenfeleivel szemben. A meccseket igyekszik elhúzni, és ezzel felőrölni az ellenfél erőtartalékait.

Tóth Krisztián arról is beszélt, hogy őt is elérte az a fajta lendületvesztés, ami most Milák Kristófot is akadályozza a felkészülésében. „Hasonló cipőben jártam, mint ő. Az olimpiai érem volt mindig is az álmom, nyilván minél fényesebb, de a bronz is nagyon szépen csillog” – fogalmazott az InfoRádióban.

Nagyon nehéz volt újból munkához látni, azért, hogy megismételje vagy akár túl is lépje a korábbi eredményt.

„Sikerült magam összeszedni, bár egyelőre nem az olimpiai aranyéremben gondolkodom, hanem csak abban, hogy kijussak Párizsba. Ez most úgy tűnik, már sikerült is" – tette hozzá a dzsúdós olimpikon.

"A következő feladatom most az, hogy a lehető legjobb formába hozzam magam. Úgy is fogalmazhatnék: egy nagyon céltudatos, százszázalékos Tóth Krisztiánt akarok megmutatni a játékokon. Az pedig, hogy mi lesz majd az adott napon, akkor fog eldőlni.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×