eur:
388.92
usd:
363.32
bux:
68167.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A győztes Szilágyi Áron a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupa döntője után a budapesti BOK Csarnokban 2022. március 19-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Szilágyi Áron Párizsban nem csak a páston akar nyerni

A NOB sportolói bizottságába szeretne bekerülni a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, bejutott a 32 jelölt közé, a négy NOB-tagot majd a párizsi játékokon választják meg közülük az olimpikonok.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága elfogadta a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron kandidálását a sportolói bizottságba. A testületben a párizsi játékok végével lejár olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel mandátuma, és a MOB elnöksége – a pályázati anyagok áttekintése és a háromtagú előkészítő bizottság javaslata alapján – Szilágyi Áront javasolta új jelöltnek.

Megválasztása esetén a megbízatás nyolc évre szólna, és egyben NOB-tagságot jelentene.

A párizsi olimpián résztvevő sportolók az ötkarikás játékok idején választják majd meg a négy új tagot a NOB szerdai közleménye alapján 32 jelentkező (18 nő és 14 férfi) közül.

"Ez egy hosszú folyamat sokadik lépése. Én is tanulom igazából még, hogy hogyan is megy a választás. Egy fontos lépés volt az, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság befogadta az én kandidációmat, de ez csak a startpisztoly eldörrenése, megkezdhetjük a kampánytevékenységet, elkezdhetünk azon dolgozni, hogy meggyőzzük a sportolókat, hogy mi vagyunk a legbiztosabb jelöltek" – mondta Szilágyi Áron.

A lobbizásra a háromszoros olimpiai bajnok szerint tökéletes terület a közösségi média, de ott lesz a különböző sportágak hazai kvalifikációs eseményein, és beszélni akar a leendő olimpikonokkal, ahogy majd Párizsban, az olimpiai faluban is lehetőség nyílik erre, természetesen inkább a kardversenyek után.

Egy sportoló mindig mindenben nyerni szeretne, ebben a választásban is a győzelem a célja Szilágy Áronnal, de az is extra motiváció, hogy Gyurta Dániel után vállalhatna ismét magyarként feladatot a sportolói bizottságban. "Ez növeli is a kihívás súlyát, ezzel a felelősséggel vágok neki ennek a feladatnak" – mondta a vívó.

Noha 33 évesen még nem gondolkozik a visszavonuláson, de a sportolók érdekvédelmébe már eddig is beásta magát, mert nyolc évig volt a Nemzetközi Vívó Szövetség sportolói bizottságának tagja, most a Magyar Olimpiai Bizottságban sportolói bizottságában tag, illetve életre hívta a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumát, amely ugyanezekkel a témákkal foglalkozik. "Mondhatom, hogy szívügyemnek tekintem ezt a témát, szeretnék egy picit visszaadni abból a sok jóból, amit a sport adott nekem, meg egy picit megosztani a tapasztalataimat, és azt meg nem kell magyarázni, hogy miért extra kihívás a legnagyobb fórumon tenni ezt" – mondta Szilágyi Áron.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×