eur:
389.33
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Ferencváros megbízott edzője, Nyéki Balázs a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 14., utolsó fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2022. május 11-én.MTI/Kovács Anikó
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Nyéki Balázs: hiába a 23 veretlen meccs, az igazi feladat csak ezután vár a Fradira

Hibátlan szezont tudhat maga mögött az FTC vízilabdacsapata, de a vezetőedző szerint ez eddig egy trófeára volt elég, a többi majd tavasszal dől el, de most a csapat nagy részére az Eb, majd a vb miatt két és fél hónapos klubszünet vár.

Utolsó idei meccsét is megnyerte a Ferencváros férfi vízilabdacsapata. A zöld-fehérek mind a 23 tétmeccsüket megnyerték a szezonban, kedden este a Jadran Split elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportzárás ötméteresekkel dőlt el az FTC javára.

Nyéki Balázs vezetőedző az InfoRádióban ugyanakkor úgy vélekedett, hogy nem ez volt a legjobb meccsük idén, mert nagyon sok gólt kaptak, az év végére elfogyott a koncentráció, és elsősorban védekezésben voltak hiányosságok az utolsó BL-mérkőzésen. Annak viszont örült, hogy végül ötméteresekkel nyert a Ferencváros, mert ez is fontos tapasztalat az újraépülő csapatának.

"Egyfajta lazaságot okozhatott a játékosokban, hogy nem volt feltétlen kötelező megnyerni a mérkőzést,

de mi úgy utaztunk ki, hogy szeretnénk megnyerni a meccset, és százszázalékosan zárni ezt a félévet. Emiatt össze is kaptuk magunkat, amennyire lehet, de azért látható volt már a mentális meg a fizikális fáradtság így az év vége felé" – mondta a szakvezető, aki a válogatott másodedzőjeként is dolgozik.

A 23 győzelem után elégedett az együttessel, amelyben nem csak kiváló egyéniségek és nagyon jó játékosok vannak, hanem rengeteg munkát is elvégeztek. "Én azt érzem, hogy amit lehetett, kihoztunk ebből a félévből, de azt is fontos tudni a játékosoknak, hogy szép és jó ez a féléves veretlenség, de igazándiból ezért csak egy trófeát adtak, kettő még hátravan, abból az egyik kifejezetten fontos, hogy megnyerjük a magyar bajnokságot, a Bajnokok Ligája pedig egy másik kávéház, jó lenne bejutni a Final Fourba, ott pedig jó eredményt elérni" – mondta Nyéki Balázs.

Arról is beszélt, hogy most jó időre szétszéled a csapat, mert az utolsó mérkőzés után néhány napos pihenőt kaptak a pólósok, hétfőtől mind pedig mind a magyar válogatottak, mind a külföldiek elkezdenek készülni a hazájuk válogatottjával, és csak a világbajnok február 18-i zárása után térnek vissza a klubjukba. Aki marad a Fradiban, külön fog készülni Korényi Balázs másodedző irányításával, az ismertebb játékosok közül az orosz Merkulov és Szabó Bence kap majd feladatot a népligeti medencében.

"Ha lehet azt mondani, akkor bízunk benne, hogy minél kevesebben maradnak itthon. A többiek pedig jó alapokkal fognak visszaérkezni, az már egy más kérdés, hogy mennyire lesznek fáradtak egy Európa-bajnokság és egy világbajnokság után" – vetette fel az FTC mestere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×