eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Sandro Tonali, az AC Milan játékosa csapata edzésén a Milanello sportközpontban 2023. április 11-én. Az AC Milan április 12-én az SSC Napoli ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Matteo Bazzi

Itt az új olasz fogadási botrány: két válogatott futballistát már ki is hallgattak

A két játékos már el is hagyta a válogatott edzőtáborát, nem léphet pályára a Málta és Anglia elleni Eb-selejtezőn.

Újabb fogadási botrány kezdődött az olasz labdarúgásban: először a Juventus középpályása, Nicoló Fagioli ellen indított vizsgálatot a szövetség, mivel a vádak szerint a játékos megsértette a profi labdarúgók sportfogadással kapcsolatos szabályait. A futballista sportfogadásainak összege átlépte a 100 ezer eurót az elmúlt 18 hónapban.

Az ügyben újabb két labdarúgót hallgatott ki az olasz rendrőség: Nicolo Zaniolót és Sandro Tonalit – írja az Index. A pontos részletek egyelőre nem ismertek, de a Newcastle és az Aston Villa játékosát is profi labdarúgók számára illegális fogadásokkal vádolták meg az olasz hatóságok. Olasz sajtóhírek szerint Zaniolo, aki korábban az AS Roma alkalmazásában áll, egyenesen egy Olasz Kupa-mérkőzés közben, a kispadon ülve fogadott saját mérkőzésére.

A két játékos már el is hagyta a válogatott edzőtáborát, így nem léphet pályára az olasz csapat következő két Európa-bajnoki selejtezőjén Málta és Anglia ellen.

„A torinói ügyészség csütörtökön nyomozati cselekményről értesítette Sandro Tonalit és Nicolo Zaniolót, akik akkor a válogatottnál tartózkodtak. Tekintettel az ügy természetére, s arra, hogy ebben a helyzetben egyik játékos sem tud a kötelezettségeire koncentrálni, a szövetség úgy döntött, megvédi őket, és lehetővé teszi számukra, hogy visszatérjenek klubjukhoz” – áll az Olasz Labdarúgó Szövetség közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×