eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
sport background - green field in soccer stadium. ready for game in the midfield, 3D Illustration - Not a real stadium - a composition of several graphic elements.
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Eltiltások és újabb hírek a Tottenham–Liverpool mérkőzés drámájának hátteréről

Nagy vihart kavart, hogy les miatt érvénytelenítették a Liverpool vezetést jelentő gólját a Tottenham ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 7. fordulójának rangadóján. Mint utóbb kiderült, Luis Díaz gólja szabályos volt, ám a hiba elismerése nem befolyásolta a végeredményt.

A Tottenham–Liverpoolt vezető Simon Hoopernek számos vitára okot adó ítélete volt a mérkőzés alatt, a játékvezetői tévedések pedig beárnyékolták a rangadót. A Profi Játékvezetők Szervezete (PGMOL) már a találkozó után elismerte hibáját, a VAR-szobában ülő Darren Englandet és asszisztensét, Dan Cookot két mérkőzésre tiltották el, Hooper azonban még nem kapott büntetést.

Később arról lehetett hallani, hogy Luis Díaz les miatt érvénytelenített gólját England és Cook vizsgálta, s látták, hogy nem volt szó lesről, de azt hitték, hogy Hooper a pályán gólt ítélt, ezért nem jelezték, hogy a játékvezető bírálja felül a döntését. Mivel Hooper szerint a gól érvénytelen volt, a sípjába fújt, így maradt az ítélet, s mire a VAR-szobában ülők realizálták, hogy rossz döntés született, már nem állt módjukban változtatni – emlékeztet a nemzetisport.hu.

A magyar lap által szemlézett nowsoccer.net szerint England és Cook hibája összefügg azzal, hogy

48 órával a Tottenham–Liverpool meccs előtt még az Egyesült Arab Emírségekben működtek közre videobíróként és játékvezető-asszisztensként,

a londoni meccsen negyedik játékvezetőként tevékenykedő Michael Oliver vezette Al-Szardzsah–Al-Ain (2–3) mérkőzésen. Hírek szerint England a vasárnapi Brentford–Nottingham Forest mérkőzés, Cook pedig a hétfői Fulham–Chelsea összecsapás levezénylésében is részt vettek volna.

A PGMOL az előző idény kezdete óta tevékenykedik a PL-ben, azóta ez volt a 14. olyan eset, amikor a testületnek bocsánatot kellett kérnie egy döntéséért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×