eur:
388.83
usd:
363.33
bux:
68037.39
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 30: Curtis Jones of Liverpool leaves the pitch after being shown a red card during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Liverpool FC at Tottenham Hotspur Stadium on September 30, 2023 in London, England. (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)
Nyitókép: Ryan Pierse/Getty Images

Hiába fellebbeztek Szoboszlaiék

Eltiltották a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool két labdarúgóját, akiket a videóbírós (VAR) hiba miatt nagy port kavart Tottenham elleni szombati bajnokin állítottak ki.

A Mersey-parti gárda a rangadó 26. percében került emberhátrányba, Curtis Jones VAR-vizsgálat után kapott sárga lap helyett pirosat. A Liverpool a 69. percben kilenc emberre fogyatkozott, miután Diogo Jota két perc alatt két sárga lapos szabálytalanságot is elkövetett. A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a benyújtott fellebbezés ellenére Jonest három találkozóról tiltották el, így nem léphet pályára a Brighton, az Everton és a Nottingham Forest ellen sem. Jota az ilyenkor automatikusan járó egymeccses szankciót kapta – jelezte a Liverpool honlapján.

A találkozó – amit az utolsó percben esett öngóllal a házigazda londoniak nyertek 2–1-re – azzal szolgáltatott napokig tartó témát a sajtónak és a szurkolóknak, hogy a már emberhátrányban futballozó vendégek közül Luis Diaz a 34. percben – 0–0-s állásnál – szabályos gólt szerzett, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe.

Később kiderült, azért, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. A mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy „jelentős emberi tévedés” történt. A VAR-szobában ülő két segítő nem kapott szerepet a most hétvégi fordulóra, a meccset vezető bíró és a negyedik játékvezető viszont igen.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×