eur:
389.53
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A debreceni Füzi-Tóvizi Petra a női kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában játszott DVSC Schaeffler - IK Sävehof mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. szeptember 9-én. A debreceni csapat 32-29-re győzött.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

"Némi hiányérzetünk talán a végjáték miatt lehet" - parádés debreceni bemutatkozás a BL-ben

A Debrecen házigazdaként 32-29-re legyőzte a svéd IK Sävehof csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

DVSC Schaeffler-IK Sävehof (svéd) 32-29 (18-13).

Statisztika

  • lövések/gólok: 52/32, illetve 47/29
  • gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/2
  • kiállítások: 8, illetve 10 perc

A BL-be 13 év után visszatért magyar csapat keretéből Juhász Kata és Hornyák Dóra hiányzott, a Sävehof játékosai közül pedig öten nem utazhattak el sérülés miatt.

Lendületes, pontos játékkal és jó összpontosítással kezdtek a házigazdák, akik 8-4-re elléptek, de a beálló elleni védekezésük nem működött megfelelően, ezt kihasználva a svédek Thea Blomst vezérletével egy 4-1-es sorozattal felzárkóztak. A vendégek időkérést követően egyenlítettek, utána viszont elkövettek néhány hibát, amiket a debreceniek jól használtak ki, ettől ismét lendületbe jöttek, és egy 7-1-es szériával magabiztos előnyt alakítottak ki. Catherine Gabriel egyre hatékonyabban védett, csapata pedig 18-13-as előnyben volt a szünetben.

A második félidő első tíz percében felváltva estek a gólok, a DVSC továbbra is rendkívül motiváltan, megilletődöttség nélkül, jól koncentrálva, taktikusan kézilabdázott. Az ellenfél védekezést váltott, de ez sem vezetett eredményre.

Tíz perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés (30-22),

a hajrában már csak a különbség volt a kérdés. A hazaiak ebben az időszakban sokat hibáztak, így a Sävehof felzárkózott mínusz kettőre, de a DVSC sikere nem forgott veszélyben.

Vámos Petra hat, Kácsor Gréta öt, Planéta Szimonetta négy góllal, Catherine Gabriel nyolc védéssel járult hozzá a győzelemhez. A túloldalon négyen zártak öt találattal, Annie Lindernek három, Johanna Bundsennek kilenc védése volt.

A legrangosabb európai kupasorozat főtábláján harmadszor szereplő DVSC egy hét múlva az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC vendége lesz a csoportkör második fordulójában.

Debrecen, 2023. szeptember 9.
Szilágyi Zoltán, a magyar csapat edzője a női kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában játszott DVSC Schaeffler - IK Sävehof mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. szeptember 9-én. A debreceni csapat 32-29-re győzött.
MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2023. szeptember 9. Szilágyi Zoltán, a magyar csapat edzője a női kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában játszott DVSC Schaeffler - IK Sävehof mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. szeptember 9-én. A debreceni csapat 32-29-re győzött. MTI/Czeglédi Zsolt

"Azt szerettük volna mindenképpen elérni, hogy hazai pályán nyerjünk. Azt gondolom, a Sävehof közvetlen riválisunk lesz, ezért létfontosságú volt, hogy itthon tartsuk a két pontot" - mondta a lefújás után tartott sajtótájékoztatón Szilágyi Zoltán, a Debrecen vezetőedzője.

Hozzátette, úgy kezdtek, ahogyan egy ilyen találkozót kell, a szurkolóik támogatásának köszönhetően rögtön elérték a megfelelő hőfokot. Megjegyezte, természetesen voltak hullámvölgyeik és problémáik, de a meccs nagyobb részében nagyszerűen játszottak, jól működött a védekezésük, a gyors játékuk és a lerohanásaik, utóbbiból sok gólt szereztek.

"Megvoltak a vezéregyéniségeink, akik a sorsdöntő momentumokban vállalták a felelősséget és éltek a lehetőséggel. Némi hiányérzetünk talán a végjáték miatt lehet, de látjuk, hol tartunk, és ennek a sikernek önbizalmat kell adnia a csapat számára" - mondta Szilágyi.

Korábban

B csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz HB (francia) 25-38 (13-19)

Vasárnap játsszák:

A csoport: Brest Bretagne (francia)-Győri Audi ETO KC 16.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×