eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kiss Virág (j) és a spanyol Raquel Carrera a női kosárlabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a ljubljanai Stozice Arenában 2023. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Rendhagyó módon rendezik a 2025-ös női kosárlabda Eb-t

Csehország, Németország, Görögország és Olaszország közösen rendezi meg a 2025-ös női kosárlabda Európa-bajnokságot.

A nemzetközi szövetség (FIBA) csütörtöki tájékoztatása szerint az Eb-k történetében először fordul majd elő, hogy négy országban kerül sor a tornára.

A megosztott lebonyolítást 2015-ben vezette be a FIBA, azóta rendre két–két ország adott otthont az Eb-nek: 2015-ben Magyarország és Románia, 2019-ben Szerbia és Lettország, 2021-ben Spanyolország és Franciaország, idén júniusban pedig Szlovénia és Izrael. Utóbbi tornán a magyarok a negyedik helyen végeztek Ljubljanában.

A 40. Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit a fenti négy országban rendezik, míg a kieséses szakasz helyszíne Athén lesz.

A 32 csapatos selejtező sorsolására szeptember 19-én kerül sor a FIBA svájci központjában, a kvalifikációs sorozat pedig novemberben rajtol.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×