eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
ball on the green field in soccer stadium. ready for game in the spot light
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Már majdnem kész a legújabb magyar csodastadion

A lelátó székeinek 80 százalékát már beszerelték a több mint 19 milliárd forintból megépülő létesítményben.

Az új nyíregyházi stadion alapkövét 2022 februárjában tették le. A korábbi létesítmény elbontását követően 8150 férőhelyes, mintegy 12 200 négyzetméteres arénát alakítanak ki, 10 ezer négyzetméteres központi pályával. A fejlesztésen az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. dolgozik – közölte a magyarepitok.hu.

Az 1958-ban megépült stadionon története alatt csak kisebb javításokat végeztek, a mostani beruházás eredményeként azonban modern, UEFA-2-es minősítésű futballarénája lesz Nyíregyházának – több mint 19 milliárd forintnyi költségvetési támogatásból.

A multifunkciós komplexum a labdarúgó-mérkőzések mellett koncerteknek és más rendezvényeknek is otthont ad majd.

Illés Gábor, az Épkar Zrt. építésvezetője arról tájékoztatta a magyarepitok.hu-t, hogy elkezdődött a tetőfedőlemezek elhelyezése, melyek monolit vasbetonpillérekre támaszkodó fém tartószerkezetre kerülnek. Hozzátette: a tetőszerkezet alapjául szolgáló vasbeton-szerkezetű stadion-fejépület, lelátó és a kapcsolódó részelemek kivitelezése rövid időn belül befejeződik.

A következő munkálatok zajlottak le vagy tartanak:

  • helyére került a lelátó székeinek négyötöde;
  • a belső szakipari munkák még zajlanak, a hidegburkolás is megkezdődött;
  • a lelátó alatti kisebb épületek szeptember közepén lesznek szerelvényezhető állapotban;
  • elkészült a függönyfal a fejépület nyugati homlokzatán.

Mint kiderült, a külső területeken zajló közmű építés elérte a 70 százalékos készültséget, továbbá szeptember elején a záportározó is a helyére kerül.

A futballstadion mellett egy különálló, kétemeletes sportközpont is épül fitneszteremmel, öltözőkkel, valamint büfével. Ebben az épületben jelenleg belső szakipari munkákat végeznek, a hidegburkolás is hamarosan elkészül.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×