eur:
389.7
usd:
361.88
bux:
68312.6
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Az amerikai Simone Biles a felemáskorlát-gyakorlata után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női tornászbajnokságának selejtezőjében a tokiói Ariake Tornaközpontban 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Gregory Bull

Életmódot váltott a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles

A tokiói olimpián nagy esélyesként indult, ám menet közben visszalépni kényszerült és két évig nem versenyzett.

Életmódot váltott, és a jövőben nem csak a fizikális, hanem a mentális jólétére is figyel Simone Biles, az amerikaiak négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok tornásza.

Az NBC News csatornának adott interjújában elmondta: a tokiói olimpia utáni két év kihagyás során volt ideje magával és családjával is foglalkozni, és idén áprilisban férjhez ment.

"Azt hiszem, egy kicsit jobban kell vigyáznom magamra, figyelnem kell a testemre, és ügyelnem kell arra, hogy az élet fontos dolgaira szakítsak időt" - nyilatkozta Biles. - "Terápiára járok, ügyelve arra, hogy minden úgy legyen, hogy a legjobbat nyújthassam az edzőteremben, ezenkívül jó feleség, jó személy és jó barát legyek."

A 26 éves Biles kiemelte azt is, hogy a 2024-es párizsi olimpiára "szegezi tekintetét".

"Azt mondanám, hogy ez az az út, amelyen szívesen megyek végig" - mondta.

Biles a 2021-ben rendezett tokiói olimpián nagy esélyesként indult, ám mentális okok miatt menet közben visszalépett a csapatversenytől és két évig nem versenyzett. Akkor jelezte: hibának tartotta, hogy ott volt a japán fővárosban. Hangsúlyozta, lelkileg megviselte, hogy korábban a hírek az őt és több társát szexuálisan zaklató Larry Nassarról szóltak.

A 2016-os riói játékok egyik hőse - csapatban, egyéni összetettben, ugrásban és talajon nyert, gerendán pedig harmadik volt - Tokióban megkapta a csapatversenyben begyűjtött ezüstöt, valamint gerendán bronzérmet szerzett.

A jövő évi párizsi olimpiára selejtező vb-nek Antwerpen ad otthont szeptember 30. és október 8. között.

(A nyitóképen: Simone Biles a felemáskorlát-gyakorlata után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női tornászbajnokságának selejtezőjében a tokiói Ariake Tornaközpontban 2021. július 25-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×