eur:
389.62
usd:
363.55
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Ferencváros megbízott edzője, Nyéki Balázs a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 14., utolsó fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2022. május 11-én.MTI/Kovács Anikó
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Nyéki Balázs: a Fradi minden meccsét meg akarja nyerni

Ismét megvédte címét és sorozatban hatodszor lett aranyérmes a Ferencváros a férfi vízilabda Magyar Kupában. Nyéki Balázs vezetőedző azt mondta az InfoRádióban, hogy a játékosainak és neki is le kellett nyugodnia a finálé nagyszünetében ahhoz, hogy végül diadalmaskodni tudjanak.

Nyéki Balázs nyáron a tíz év után távozó Varga Zsoltot váltotta a Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzői posztján, és már szeptember első hétvégéjén megnyerte első trófeáját az együttessel. A másodedzői pozícióból előrelépő szakember azt mondta az InfoRádióban, hogy egy kis megkönnyebbülést érez a Magyar Kupa-döntő megnyerése után. Mint fogalmazott, ez volt a céljuk, de az eredmények és a lőtt gólok száma ellenére nem volt azért annyira könnyű dolguk a budapesti négyes döntőben, mint amennyire az a kívülállóknak elsőre tűnik.

A Ferencváros az elődöntőben 9-6-ra nyert a Honvéd ellen, a döntőben pedig a két-két gólig jutó Dusan Mandics, Edoardo Di Somma és Német Toni vezetésével ötgólos győzelmet aratott a Vasassal szemben (11-6). Az FTC 23. alkalommal hódította el a Magyar Kupát, sorozatban hatodszor nyerte meg a sorozatot, amire eddig csak az Újpest volt képes az 1930-as években.

Nyéki Balázs szerint az elődöntőben és a fináléban is megmutatkozott a végére az a különbség, amely jelenleg az FTC és a többi csapat között van a játékosállomány minőségét tekintve. Ugyanakkor szerinte mind a két összecsapáson bebizonyították, hogy minden egyes meccset komolyan vesznek, keményen küzdöttek és ennek meglett az eredménye.

A Ferencváros a Vasas elleni döntőt a 3. negyedben döntötte el, melyet 4-0-ra hozott.

Nyéki Balázs úgy látta, az első két játékrészben is jól teljesítettek, elégedett volt a játékosaival, ugyanakkor elismerte, hogy volt egy pici zavar a második negyedben. Mint mondta, le kellett nyugodniuk a játékosoknak és neki is, ugyanis amikor nagyobb különbséget is kialakíthattak volna, elkezdtek kapkodni. Ezt időben orvosolta a szakmai stáb, és a folytatásban már higgadtak voltak a ferencvárosi játékosok, akik Nyéki Balázs szerint a védekezésbe még nagyobb energiát fektettek bele, támadásban pedig hideg fejjel tudtak jó döntéseket hozni. Kiemelte, hogy minden játékos és minden edző álma, hogy a Margitszigeten ennyi ember előtt tudjon játszani, nyerni és végül ünnepelni.

A Ferencváros vezetőedzője úgy fogalmazott, megvolt a nehézsége és egyben a szépsége is annak, hogy csapatából többen néhány hete még a fukuokai világbajnokságon szerepeltek, ahol aranyérmes lett a magyar válogatott. „Az elmúlt három hétben nagyon sok játékelemet gyakoroltunk, nem feltétlenül a kemény alapozásról szólt ez az időszak. Természetesen nagyon keményen dolgoztunk, de

teljesen más jellegű munkát végeztünk, mint ami egyébként megszokott az augusztus-szeptemberi fázisban.”

A szakember szerint ez egy egyszeri alkalom volt, jövőre, a párizsi olimpia után jóval hosszabb pihenőre, regenerációra lesz szükség.

Nyéki Balázs az előttük álló feladatokról azt mondta, nehéz dolguk lesz, főleg a szeptember végén kezdődő Bajnokok Ligájában, hiszen többek között a bombaerős horvát Jadran Splittel és a montenegrói Jadran Herceg Novival kerültek egy csoportba. A Ferencváros vezetőedzője felhívta a figyelmet, hogy utóbbi csapat nemrég legyőzte a szintén kiváló erőkből álló Jug Dubrovnikot.

Az FTC minden meccsét meg akarja nyerni, csoportgyőztesként szeretnének továbbjutni,

ennek szellemében készülnek az őszi, téli meccsekre.

A következő időszakban a ferencvárosi keret két csoportban dolgozik tovább. A nyári vb-t megjárt és idősebb játékosok egy hét pihenőt kapnak, a fiatalabbak viszont egy nap szusszanás után újra edzeni fognak. „Nekik dolgozniuk kell még sokat, hogy még jobbak legyenek és megállják a helyüket – akár a Fradiban, akár a válogatottban a december-januári időszakban” – mondta az InfoRádióban Nyéki Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×