eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Manchester City játékosai ünnepelnek a trófeával a labdarúgó Európai Szuperkupa Manchester City - Sevilla mérkőzése után a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2023. augusztus 16-án. A Bajnokok Ligájában címvédő Manchester City 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re győzött, és először hódította el a labdarúgó Európai Szuperkupa trófeát.
Nyitókép: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Guardiola Manchester Cityje nyerte a tizenegyespárbajt

Tizenegyespárbajban a Manchester City nyerte meg az UEFA Szuperkupát. A Sevilla elleni mérkőzés 1-1-re végződött, majd a szétlövésben az első kilenc játékos közül senki sem hibázott. Gudelj, a Sevilla szerb védője azonban a lécre vágta a labdát – a BL győztese nyerte meg a trófeát.

A pireuszi Karaiszkakisz Stadionban játszik egymással az UEFA Szuperkupáért a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City és az Európa-ligát védő Sevilla. Amennyiben döntetlenre állnak majd a rendes játékidő végén, tizenegyesek döntenek, nincsen hosszabbítás.

A két kezdőcsapat. Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Gvardiol, Aké – Rodrigo, Kovacic – Palmer, Foden, Grealish – Haaland. Sevilla: Bunu – Jesus Navas, Badé, Gudelj, Acuna – Jordán, Rakitic, Ó. Torres – Ocampos, En-Nesziri, Lamela

Az argentin Erik Lamela engedte el az első lövést, nem volt igazán veszélyes. Kapcsolt a City is, Palmer lövéssel, Aké fejessel veszélyeztetett.

Támadásban a City, Jack Grealish a balszélső helyéről cselezett befelé, majd lőtt, Bunu védett.

Ivószünetet tartottak a pályán, magas a páratartalom, napközben 37 fok is volt Pireuszban, most már „csak” 28 fok van. A játék ritmusán érezhető, hogy nem könnyű futni.

Szinte a semmiből vezetést szerzett a Sevilla. A 28. percben Acuna beeadása után En-Nesziri túlugrotta Akét és Gvardiolt, s a kapu jobb alsó sarkába fejelte a labdát, 0-1.

Kis Sevilla helyzet következett: Lamela lőtt egy védővel a nyakán, a kapu mellé.

A 33. percben Badé lerántotta a kiugrani készülő Haalandot. Kapott egy sárgát, s még olcsón megúszta a Sevilla. Foden harmincméterről kapura lőtt, Jordan fejjel mentett, s utána ápolni kellett.

A City fölényben játszott a következő tíz percben helyzet nélkül.

A 42. percben Bunu nagyon magabiztosan öklözte ki egy beadás után a labdát.

A félidő hosszabbításában Haaland középen jó helyzetben maradt le Foden labdájáról.

Vége az első félidőnek, vezet a Sevilla.

A Sevilla jobban bírja a hőséget. Ugyanakkor a City nagy labdabirtoklási fölényben játszik. Miként az első félidőben is.

Az 50. percben Éderson lehet, hogy meccslabdát fogott. Ocampos végigrohant a bal oldalon, pontosan centerezett, en-Nesziri azonban gyengén lőtt, illetve ne vegyük el a brazil kapus érdemét, nagyot védett.

Az 54. percben a brazil kapus védett, Jordán szabadrúgása után.

A 64. percben Rodri beadása után a labda Erling Haalandnak hosszú volt, Cole Palmer ellenben hat méterről a hálóba fejelt, 1-1.

Egy perccel később en-Nesziri újra ziccerbe került, Éderson újra hatalmasat védett.

Bunu is csillogott: Palmer tekerését kiütötte.

Ebben a játékrészben is tartanak ivőszünetet.

A City labdabirtoklási fölénye többra is nagy, 70 százalék fölötti.

Erósített az angol bajnok, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Egy megpattanó labdába Bunu bele tudott kapni.

Mind a két csapat aktív, nem lesz 2x15 perc hosszabbítás, ha döntetlen a vége, azonnal jönnek a tizenegyesek.

Kovacic középről lőtt, tőle szokatlanul nem elég nagy erővel. Aké a 90. percben lefejelte a földre a labdát, befért volna a léc alá, ha nincs ott Bunu keze.

Érdekes cserék a Sevillánál, két gólerős játékos nem kell a tizenegyesekre, Lamela és en-Nesziri is lement. Suso és Rafa Mir a pályán.

Vége, tizenegyesek döntenek a 2023-as UEFA Szuperkupa-mérkőzésen.

Erling Haaland, azaz a City kezdi, 1-0

Ocampos a következő lövő, ugyanoda, a bal alsóba lőtte, 1-1

Julian Álvarez is balra lőtte, ráadásul felemelte, 2-1

Rafa Mír ugyancsak lekopírozta az előző lövést, 2-2

Mateo Kovacic jobbra lőtte, a sarokba, 3-2

Honfitársa, Ivan Rakitic is jobbra lött, 3-3

Jack Grealish középre emelte, 4-3

Montiel nagyon biztos lövő, most sem hibázott, 4-4

Walker nem lőtte jól, de besurrant a labdája, 5-4

Gudeljnek muszáj lett volna belőni a folytatáshoz, de a lécre vágta, maradt az 5-4

A Manchester City nyerte a trófeát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×