eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kovács Benedek Bendegúz a férfi 200 méteres hátúszás elődöntőjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Plagányi Zsolt: Benne volt a vb-érem Kovács Benedekben

Kovács Benedek 200 méteres hátúszásban ötödik, míg Németh Nándor 100 méter gyorson nyolcadik lett a fukuokai vizes világbajnokságon, pedig a középdöntős időeredményeik alapján akár előrébb is végezhettek volna a fináléban. Plagányi Zsolt mindkét vb-döntős tanítványától további előrelépést vár a párizsi olimpiáig.

Ha szóba kerül a férfi 200 méteres hátúszás fukuokai döntője, akkor természetesen a legtöbben az új magyar csúccsal aranyérmes Kós Hubertről beszélnek, de a fináléban szoríthattunk egy másik magyarért, Kovács Benedekért is, aki új egyéni csúccsal, 1:55.85 perces idővel ötödikként zárt. Plagányi Zsolt tanítványa 100 méter háton is indult, de kiesett az előfutamok után.

A BVSC edzőjének másik úszója, a kétszeres junior világbajnok és egyszer felnőtt Eb-aranyérmes Németh Nándor 100 méter gyorson féltávnál ugyan még negyedik volt, de a második ötvenre kicsit lelassult, így végül 48.17 másodperces idővel nyolcadikként ért célba. Másik versenyszámában, 200 méter gyorson a 23. helyen végzett.

Plagányi Zsolt azzal kezdte értékelését az InfoRádióban, hogy felemás érzései vannak tanítványai szereplésével kapcsolatban, ugyanakkor hozzátette: nem volt sikertelen a fukuokai vb. Kiemelte, hogy Németh Nándor 100 méter gyorson egyéni csúccsal jutott döntőbe, igaz ott már nem tudott jobb időt úszni, ami az edző szerint bosszantó, de a későbbiekben majd ki lehet javítani a hibákat.

Kovács Benedek többször is megjavította egyéni csúcsát 200 méter háton Fukuokában, a döntőben pedig alig maradt le a bronzéremről: a svájci színekben versenyző és végül harmadik Roman Mityukov 51 századmásodperccel előzte meg Kovácsot. „Ugyan van bennem némi hiányérzet, de ettől függetlenül meg vagyok elégedve a szereplésével” – mondta az úszóedző.

A szakember úgy fogalmazott:

Kovács Benedek elveszítette a bronzérmet, mert benne volt a dobogós helyezés.

„Megfelelő pillanatban pontosan kell végrehajtani a mozgásformákat, persze ez nem olyan könnyű ennyire feszített állapotban, de tovább fog lépni.”

Plagányi Zsolt bizakodó a közeljövővel és a párizsi olimpiával kapcsolatban. Mint fogalmazott: ha jól sikerül a felkészülés,

mindkét versenyzőjének lesz esélye a döntős szereplésre az ötkarikás játékokon.

A BVSC edzője arról is beszélt az InfoRádióban, hogy nagy hátrányt jelentett a fukuokai vb-re való felkészülésben, hogy Németh Nándor decemberben műtéten esett át, hiszen sok edzést kihagyott emiatt. Plagányi Zsolt elmondása szerint igyekeztek jó állapotba, megfelelő szintre hozni Németh Nándort, de elismerte: nem volt topformában Japánban, a jövőben azonban reményei szerint nem lesz baj ezzel, és visszakerülhet az elitbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×