eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás döntőjének győztese a célban a Duna Arénában, a rövidpályás világkupa-sorozat második állomásának nyitónapján, 2021. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Két magyar döntős - Sós kapitány: Kós Hubert még taktikázhatott is

A férfiaknál 200 méteres hátúszásban két magyar versenyző is éremesélyesként került be a döntőbe: az elődöntők összesítése alapján Kovács Benedek második, Kós Hubert harmadik lett. Sós Csaba úszókapitányt a helyszínen értük utol.

Kovács Benedek és Kós Hubert a második, illetve harmadik legjobb idővel került döntőbe a fukuokai úszó-vb-n 200 m háton.

Sós Csaba a parádés eredményt sejtető úszás után a helyszínről az InfoRádiónak azt nyilatkozta, ez a magyar szereplés szempontjából legfontosabb szám, előbbi úszó ráadásul élete legjobbját úszta és Kós is közel ahhoz.

A kapitány úgy érzi, Kós Hubert taktikázhatott is a középfutamban, de azért egy vb-n ebben a fázisban már "nem lehet viccelni".

Arról, hogy Kovács Benedek szélső pályáról érte el kiváló eredményét, azt mondta, nincs ebben szerepe az uszoda mobil medencéjének és a körülményeknek, minden kiváló.

A fináléra a magyar idő szerint délután 1-kor rajtoló program vége felé kerül sor - így tehát - az első - magyar éremeséllyel.

Németh Nándor a 4. legjobb idővel került döntőbe, aztán a döntőben "csak" 8. helyre ért oda, erről a "csakról" kérdeztük Sós Csabát.

"Nándi 2018 óta minden világversenyen bent van a döntőben, ez 100 gyorson nem semmi, ráadásul a világrekorder román Popovici is csak hatodik lett. A 100 gyors ilyen. Bátran kezdett, emberileg 100 százalék, amit teljesített. Háromszor kellett leúsznia a 100-at, az utolsó 15-20 métert már nem bírta el. Van ötletünk, hogy ezt hogy kezeljük, de ebbe most nem mennék bele."

A 4x200 méteres női gyorsváltó 7. helyéről azt mondta, a kvartett tagjai tavaly végigtarolták a juniorversenyeket, most is a junior-Eb-t, hozzájuk csatlakozott Késely Ajna, akinek egyre jobban megy az új edzővel.

"Remélhetőleg ez a négyes a további világversenyeken is döntőben lesz, akár a 7. helynél előrébb. Európában a 3. legjobb váltó voltunk, az sem gyenge."

Az eddigi medencés mérlegről - három 7. hely, két 8. hely - a kapitány úgy gondolja, "igyekszünk, megyünk előre, a közvélemény máshoz szokott. Ha 2 éven belül 5 klasszisunk is hiányzik, akik közül a vb-ezüstérmes a leggyengébb, megérzi bárki, mi is".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×