eur:
388.78
usd:
360.75
bux:
68695.93
2024. május 7. kedd Gizella
Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres gyorsúszás előfutama előtt a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Van már olimpiai kvótája a magyar úszóknak

A magyar úszók közül elsőként Szabó Szebasztián teljesített A szintes időt a jövő évi párizsi olimpiára.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a győriek 27 esztendős versenyzője egy Helsinkiben rendezett viadalon 50 méter gyorson 21.89 másodperces idővel diadalmaskodott, ezzel könnyedén "ugrotta meg" a 21,96 másodperces szintet.

"Nagy könnyebbséget jelent, hogy meglett az A szint, így az országos bajnokságon már a nyári világbajnokságra való felkészülés jegyében úszhat" - mondta az MTI-nek Szabóról edzője, Petrov Iván.

Szabó 100 méter gyorson és 50 méter pillangón sem talált legyőzőre, klubtársa, Jakabos Zsuzsanna pedig 200 méter gyorson, 200 méter háton, 100 méter pillangón, 400 méter vegyesen és 200 méter pillangón győzött a finn fővárosban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×