eur:
392.83
usd:
373.34
bux:
55904.73
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Liu Shaolin Sándor a férfi 1000 méteres verseny elődöntőjében a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozatának drezdai viadalán 2019. február 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Nyilatkozattal pecsételte meg Liu Shaolin Sándor: öccsével kínaiak maradnak a jégen is

Bár még mindig nem indultak nemzetközi versenyen, ami mindent eldöntene. A kínai állampolgárság már zsebben, a magyar már nincs.

Valóban szilárdul a rövid pályás gyorskorcsolyázó Liu fivérek kínai karrierútja, bár még mindig tény: nemzetközi versenyen továbbra is csak magyar színekben indultak, így tehát "sportmagyarságukat" csak akkor vesztik el, ha a nemzetközi szövetség (ISU) által szervezett versenyen is rajthoz állnak kínai színekben, idáig még "csak" az országos bajnokságon született Liu-arany - és kínai rekord.

A több futamon is királyként végző Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor - előbbi lett az összetett győztes is - már meghódították a szurkolók szívét is - számol be róla a Sportal.hu.

Ebbe a helyzetbe robbant Liu Shaolin Sándor bajnokság utáni médianyilatkozata, mely szerint nagyon boldog kettejük sikerei miatt, kis versenyzési lemaradásuk miatt nem is számítottak ilyen sikerre.

Aztán a céljairól beszélt: "Remélem, hogy aranyérmet nyerhetek Kínának a téli olimpián."

A két Liu tavaly decemberben vette fel a kínai állampolgárságot, amely miatt le kellett mondaniuk a magyarról. A testvérpár idén kezdeményezte a folyamatot, amelyet végül Novák Katalin köztársasági elnök aláírásával szentesített. A fiúk kínai klubjukban való bemutatkozásuk alkalmával maguk mutatták be az országváltást bizonyító okiratokat - teszi hozzá a beszámoló.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
MNB: elvéti a hiánycélt a kormány, még jövőre is magas lesz az infláció

MNB: elvéti a hiánycélt a kormány, még jövőre is magas lesz az infláció

Az idei költségvetési hiány GDP-arányosan 5,2% lehet a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb előrejelzése szerint, ami magasabb, mint a kormány aktuálisan érvényben levő 3,9%-os célja. A gazdaság az év második felében elkezd növekedni, de szélesebb körű GDP-növekedésre csak 2024-ben lehet számítani - mondta a szeptemberi inflációs jelentés bemutatóján Balatoni András, az MNB igazgatója. Az infláció még jövőre is magas lehet, és csak 2025-ben teljesülhet a jegybanki cél.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×