eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének elődöntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án. A magyar versenyző első helyen ért célba.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újra magyar dresszben Liu Shaoang! Mi történt? - videó

Testvére nem.

Folyamatosan edzésben vannak a kínai bajnokságon taroló olimpiai bajnok short trackesek, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang. Csakhogy nem Magyarországon, ezért is érdekes az a videó, amely az ifjabbik Liuról jelent meg: Kína közösségi oldalára, a Weibóra felkerült egy videó, amelyben Shaoang magyar dresszben korcsolyázik.

A Sportal videós cikke szerint az lehet a titok nyitja, hogy Shaoang ragaszkodik ahhoz a dresszéhez, amelyben olimpiai aranyérmet szerzett.

Ismert, a Liu testvérek immár kínai állampolgárok, ugyanakkor még nem indultak ISU-, vagyis a nemzetközi sportági szövetség által rendezett eseményen, ez pecsételné meg "sportállampolgárságukat". Kósa Lajos, a hazai szövetség elnöke viszont felhívta a figyelmet rá, hogy amíg ez a pecsét nem kerül rá a Liuk pályafutására, el tudja képzelni, hogy a sztársportolók visszatérnek, a maga részéről tárt karokkal fogadná őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×