eur:
395.88
usd:
365.04
bux:
65570.85
2024. március 19. kedd Bánk, József
Magyar szurkolótábor gólöröme a Magyarország-Törökország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban október 16-án. A magyar válogatott 3-1 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Labdarúgás - Hiába tisztult a kép a nagy-magyarországos molinók ügyében

Romániában felháborodást okozott az, hogy a magyar focidrukkerek bevihetnek nagy-magyarországos molinókat a következő válogatott mérkőzésekre.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk, be lehet vinni nagy-magyarországos molinókat a következő válogatott mérkőzésre. Az MLSZ egyértelmű állásfoglalást kért a történelmi jelkép kihelyezésének engedélyezése ügyében az európai szövetségtől (UEFA) és a diszkriminációellenes csoportjától (FARE).

"A két szervezet az MLSZ érvelését elfogadva elismerte, hogy önmagában a történelmi Magyarország térképe és az Árpád-sáv színei nem minősülnek rasszista magatartásnak, ugyanakkor a drapériára helyezett további szimbólumokra és feliratokra, a szurkolói rigmusokra ez nem vonatkozik" - olvasható a közleményben.

Romániában ez nagy vihart kavart.

A helyi ProSport alapján a Transtelex készített összeállítást a reakciókról.

"Nem tudom, mi járt az UEFA fejében” - nyilatkozta a ProSportnak Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke. Úgy fogalmazott, hogy „az UEFA nem hozott bölcs döntést”. Úgy értékelte a döntést, hogy

revizionista felhangja van,

ami egyáltalán nem járul hozzá az államok közötti párbeszédhez, és a következő időszakban feszültséget okozhat.

Gigi Becali, az FCSB tulajdonosa szerint ez az egész nem nagy eredmény az MLSZ részéről.

"Visszaadjuk nekik Erdélyt? Ugyan már! Legyünk józanok, nem adunk vissza nekik semmit” - mondta Gigi Becali a ProSportnak.

Megkérdezték Diószegi Lászlót, a Sepsi OSK tulajdonosát is.

"Mi Romániában játszunk, és tiszteljük ezt az országot. Minket csak az itteni bajnokság érdekel. Nem hiszem, hogy a Sepsit bármilyen módon érintené az UEFA döntése" - volt az erdélyi magyar sportvezető válasza.

A maszol.ro viszont azt írja, hogy a román szövetség szerint

a magyarok félreértelmezték az UEFA állásfoglalását.

Idézik a szövetség mondatait:

"Az UEFA nem engedélyezte és nem is fogja engedélyezni a Magyar Labdarúgó Szövetség által említett szimbólumok megjelenítését az európai szinten rendezett mérkőzéseken. Úgy véljük, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség tévesen tette ezt a bejelentést, mivel ezen szimbólumok megjelenítése eltér az UEFA fegyelmi szabályzatától (provokatív és/vagy politikai tartalmú üzenetek), és az FRF szükség esetén minden bizonnyal a fegyelmi bizottságok elé fogja terjeszteni az ügyet".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×