eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a Puskás Arénában 2023. március 15-én. A magyar bajnok másnap a német Bayer Leverkusen ellen lép pályára az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A Ferencvárosnak 13 felnőtt játékossal kell helytállnia

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint annak ellenére helyt kell állnia a Ferencvárosnak a Bayer Leverkusen ellen, hogy mindössze 13 bevethető felnőtt játékosa van a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki visszavágóján.

"Senki nem épült fel a sérült futballistáink közül, így 13 felnőtt játékosunk bevethető, a többiek utánpótláskorú labdarúgók, de ennek ellenére helyt kell állnunk, csak ez számít" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az orosz szakember, aki öt tanítványára sérülés, Botka Endrére pedig eltiltás miatt nem számíthat.

Csercseszov kifejtette: kétgólos hátrányban fontos az agresszivitás és a támadó szellem, tisztában is vannak azzal, hogy hajtaniuk kell, másrészt viszont jelezte azt is, hogy nem szabad túlságosan kitámadniuk sem, mert azt az ellenfél könnyen megbüntetheti.

"Mindenki tudja mit jelent a 0-2: nekünk minimum két gólt kell szereznünk. Idegenben játék szempontjából sikerült megvalósítani, amit akartunk, de a Bayer nagyon hatékony volt, mi pedig nem szereztünk gólt a kevés helyzetünkből. A szurkolóink jobbak voltak Leverkusenben, mint a csapat, de remélem, ezúttal együtt sikerül kivívni a győzelmet" - összegzett Csercseszov.

A játékosok részéről Dibusz Dénes arról beszélt, hogy sose jó vereséggel készülni egy ilyen fontos mérkőzésre, de a Puskás Akadémia elleni találkozót lezárták, mindenki tiszta lapot nyitott hétfőn.

"Csak egy cél lebeg a szemünk előtt, hogy győzelemmel zárjuk a csütörtöki meccset és kivívjuk a továbbjutást"

- jelentette ki a válogatott kapus, aki szerint kiváló a sorozat döntőjének is otthont adó Puskás Aréna talaja. A tavalyi Magyar Kupa döntőjére utalva megjegyezte: nemcsak neki, hanem a csapat számára sem ismeretlen a nemzeti stadion.

Dibusz szerint az első felvonás pozitívuma, hogy kidolgozott helyzet nélkül játszotta le a meccset a Leverkusen, amely nem tudta megbontani a Ferencváros védekezését. Hozzátette: éppen ezért volt nagyon fájó az eredmény, mert a tervet megvalósították és ahhoz képest rossz eredménnyel tértek haza.

A visszavágó 21 órakor a portugál Artur Dias sípjelére indul. A továbbjutó együttes negyeddöntős ellenfele a pénteken 13 órakor kezdődő sorsoláson derül ki, a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×