eur:
392.8
usd:
367.86
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott  kanadai szövetségi kapitánya a Dániában zajló női jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Egyesült Államok-Magyarország mérkőzésen Herningben 2022. szeptember 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

Marad a női hokiválogatott élén Pat Cortina - még

Nem biztos, hogy ő irányítja a nemzeti csapatot az áprilisi világbajnokságon.

Pat Cortina marad a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, ugyanakkor nem biztos, hogy ő irányítja a nemzeti csapatot az áprilisi világbajnokságon.

Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar szövetség (MJSZ) elnökségi tagja, a női szakág vezetője a közmédiának adott keddi interjúban hangsúlyozta: úgy kezdték a szezont, hogy nem tudták, mikor és hol lesz a világbajnokság, mivel a kanadai szövetség csupán december közepén ismertette, hogy a Toronto melletti Brampton városa ad otthont a tornának április 5. és 16. között.

"Több okból is úgy döntöttünk, hogy Pat Cortinával folytatjuk: egyrészt azért, mert nagyon jó munkát végzett, a bentmaradásban és a nagyszerű nyolcadik hely megszerzésében nagyon nagy szerepe volt. Remélhetőleg ő fog ott állni a kispadon az áprilisi vb-n" - utalt Kolbenheyer arra, hogy

az 58 esztendős Cortina a német harmadosztályú férfi bajnokságban szereplő Garmisch-Partenkirchen-i SC Riessersee vezetőedzői posztját is betölti.

Kolbenheyer elárulta: ezt is figyelembe vették akkor, amikor a közös folytatásról határoztak. Amennyiben ugyanis Cortina együttese a bajnokság rájátszásában egy körön túljut, úgy "személyesen nem fog tudni részt venni a világbajnokságon", így Németországból fogja mentorálni a csapatot. Hozzátette: ebben az esetben a decemberi franciaországi felkészülési tornához hasonlóan az ugyancsak remek szakember Delaney Collins irányítaná az együttest.

A tavaly fennállása legjobb eredményét elérve negyeddöntős nemzeti együttes február 12-én folytatja a felkészülést, a budapesti Öt Nemzet Tornán Japán, Szlovákia, Norvégia és Franciaország szerepel majd, ezen a klubelfoglaltságaik miatt korábban hiányzó légiósok is részt vesznek majd.

A magyar válogatott a vb-n a B jelű ötösben kapott helyett Finnország, Svédország, Németország és Franciaország mellett. Az A jelű csoportban szerepel a házigazda, címvédő, egyben olimpiai bajnok Kanada, valamint az Egyesült Államok, Csehország, Svájc és Japán. Az A csoport öt együttese, valamint a B csoport legjobb három helyezettje vívja a negyeddöntőt, míg az utolsó két helyezett kiesik a divízió I/A-ba.

"Szeretnénk ismét bennmaradni, ez annyiban lesz nehezebb, mint augusztusban volt, hogy akkor az oroszok kizárása miatt volt egy kis átalakítás, így csak egy kieső volt,

idén már az eredeti szabályok szerint két feljutó és két kieső lesz.

A nyolcadik helyet kell megszerezni ahhoz, hogy bent tudjunk maradni" - fogalmazta meg az MJSZ elvárásait és a nehézségeket Kolbenheyer.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×