eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Chema Rodriguez, a magyar férfi kézilabda válogatott edzője a férfi kézilabda Eurokupa második fordulójában rendezett Horvátország - Magyarország mérkőzésen Eszéken 2020. november 7-én. Horvátország 31-27-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA

Papíron már "megvan", hogyan jut a vb-n a legjobb nyolc közé a kézilabda-válogatott

Dél-Koreán, aztán Portugálián vagy Izlandon, végül Svédországon, Brazílián, esetleg a Zöld-foki-szigeteken keresztül érheti el azt az eredményt Chema Rodríguez csapata, amellyel feledtetné a hazai Eb 15. helyét. A szövetség operatív igazgatójával beszélgettünk.

A legjobb nyolc közé kerülés a magyar férfi kézilabda-válogatott célja a januári világbajnokságon – mondta Novák András, a magyar szövetség operatív igazgatója. Emlékeztetett rá, hogy ez a párizsi olimpiai kijutás vagy a pótkvalifikációs lehetőség megőrzése miatt is fontos.

De az "őszinteség jegyében" azt gondolja, vegyes a 2022-es kézilabdakép.

"Teljesen természetes, hogy a szurkolóknak a két felnőttválogatott szereplése fontos, és mivel az év elején a saját rendezésű Európa-bajnokságon 15. lett a férfiválogatott, semmiképp sem lehetünk elégedettek, és akkor még talán finom is voltam. Viszont vegyes a kép attól, hogy csak sikerült megrendeznünk egy Európa-bajnokságot a Covid kellős közepén. Világos, hogy a szurkolóknak ezt nem dolguk pozitívan értékelni" – vont gyorsmérleget Novák András arra utalva, hogy a rendezés legalább sikeres volt.

Arra, hogy az új szövetségi kapitánnyal, Chema Rodríguezzel próbálkozó férfiválogatott túltette-e magát az Eb-kudarcon, levonták-e a tanulságokat, úgy felelt, bízik benne, hogy igen.

"Változás is van a felkészülésben, az alelnök és a szakmai igazgató szorosabbra fűzte a kapcsolatot a klubokkal és a játékosokkal.

Minden, ami mérhető, azt mérni is tudjuk,

a két éve kiépült rendszer most talán már gyümölcsöt hozhat, egy-egy játékosnak segítséget is tudunk adni" – tette hozzá.

A világbajnoki célt Novák András szerint úgy érdemes meghatározni, hogy reális legyen.

"Dél-Koreát mindenképp le tudjuk győzni, Portugália és Izland pedig két olyan ellenfél, amellyel ha ki-ki meccset is játszunk, mindenképpen esélyesek vagyunk. És úgy továbbmenni 2 vagy 4 ponttal, hogy a túloldalról Svédország, Brazília vagy a Zöld-foki-szigetek érkezik ellenfélként, adott a remény, hogy a középdöntőben a két legjobb egyike legyünk, ez az elnökség által kitűzött cél" – részletezte, hogyan alakulna papíron a vb-n a legjobb nyolc közé jutás, ami az olimpiára vezető úton feltétlenül szükséges.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×