eur:
389.47
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Cleveland Cavaliers Kyrie Irving (2) pauses during a press conference a day after the Cavaliers beat 96-91 to the Golden State Warriors in the Game 3 of the NBA Finals at Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio, on Wednesday, June 10, 2015. It was the first appearance to the media since he got a knee surgery after he got injured in Game 1 against the Golden State Warriors in Oakland, Calif. (Ray Chavez/Bay Area News Group) (Photo by RAY CHAVEZ/MediaNews Group/Bay Area News via Getty Images)
Nyitókép: MediaNews Group/Bay Area News vi

A Nike felfüggesztette együttműködését Irvinggel

A sportszergyártó egyúttal jelezte: már nem tervezi piacra dobni a játékos új, szignált cipőjét.

A Nike felfüggesztette együttműködését Kyrie Irvinggel, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brooklyn Nets sztárjával.

Az ügy előzménye, hogy az olimpiai és világbajnok kosaras nemrég megosztott a közösségi oldalán egy olyan dokumentumfilmre mutató linket, amely sok bírálatot kapott az Egyesült Államokban antiszemita, homofób, nőgyűlölő és iszlámellenes tartalma miatt.

A Nets és Irving nem sokkal később félmillió dollárt adományozott közösen egy diszkrimináció ellen küzdő civil szervezetnek, ám a 30 éves játékos - aki már törölte a sértő linket - két sajtótájékoztatón sem volt hajlandó nyilvánosan elhatárolódni a filmtől. Emiatt Adam Silver, az NBA főigazgatója élesen bírálta Irvinget, akit klubja rasszista megnyilvánulásért ötmeccses eltiltással büntetett.

A 2016-ban a Clevelanddel NBA-bajnok kosaras csütörtökön egy bejegyzésben elnézést kért tettéért, és közölte, nem akart senkit megbántani.

Irving és a Nike együttműködése 2011-ben kezdődött.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×