eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Török Zoltán ügyvezető ünnepli a Sopron Basket győzelmét a női kosárlabda NBI döntőjének harmadik találkozóján játszott Sopron Basket - KSC Szekszárd mérkőzés végén a soproni Novomatic Arénában 2022. április 23-án. A címvédő Sopron 74-52-re legyőzte a Szekszárdot, így 3-0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és begyűjtötte 15. aranyérmét.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Súlyos válság a Sopron Euroliga-győztes kosarasainál

Az energiaár-emelkedés mellett az egyik kulcsember távozása is nehéz helyzetbe hozza a női kosárlabdabajnokot.

Az idén a női kosárlabda legrangosabb kupasorozatát, az Euroligát története során először megnyerő Sopron Basketet váratlanul nehéz helyzetbe hozta az energiaválság, amely súlyos áldozatokat is kíván az élklubtól.

„Elképesztő nyomás alá kerültünk a létesítmény-üzemeltetés terén az energiaválság miatt” – írta a klub Facebook-oldalán Török Zoltán ügyvezető. A gondot a klub által használt Novomatic Aréna üzemeltetése jelenti, nemcsak az élvonalbeli csapat, hanem az utánpótlás-akadémia is ott dolgozik, sőt ott játssza meccseit a soproni férfi csapat is.

"Azok a számok, melyekkel szolgáltatóink szembesítettek bennünket, jelenleg olyan áldozatokat kívánnak, amelyek a profi csapatunk versenyképességét jelentősen csökkentik. Gőzerővel dolgozunk a megoldáson, egy olyan cselekvési programon, amellyel a kialakult helyzetet kezelni tudjuk" – írta Török Zoltán.

A problémákat fokozza, hogy a honosított Vandersloot Courtney személyes okok miatt belátható időn belül biztosan nem tud eleget tenni a szerződésében foglaltaknak és nem tudja erősíteni csapatot, amely ettől függetlenül is várhatóan meggyengül.

"Az idei télen az eredményesség oltárán is készek vagyunk áldozni, ha a helyzet úgy kívánja.

Csapatunk tervezett kerete tehát jelentősen meggyengül,

ami szükségszerű lépés a kialakult helyzetben" – közölte az ügyvezető, és jelezte, a gazdasági kihívások miatt nem tervezik új játékos igazolást. Egyben a szurkolók megértését is kérte, jelezve, hogy valamennyi megszorító intézkedés a működőképesség megőrzését szolgálja.

A Sopron ezért meggyengülhet a mostani szezonra, miközben itthon erősödnek a kihívói. Elsősorban a DVTK, amelynek szerdán sikerült bekerülnie az Euroliga elitmezőnyébe. A 16 klubot felvonultató főtáblán így a címvédő Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd mellett a Diósgyőr is ott lesz, a csoportkör október 26-án rajtol.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×