eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz vezetőedzője, miután átvette az Év legjobb európai vezetőedzőjének járó elismerést az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA 2022-2023-as labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének isztambuli sorsolásán 2022. augusztus 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Sedat Suna

Carlo Ancelotti: rosszul játszottunk, de továbbjutottunk

Kiemelte a küzdeni tudást és a továbbjutás fontosságát a Real Madrid vezetőedzője. Pep Guardiola szerint csapatának, a Machester Citynek jó kezdés után egy órán át kapaszkodnia kellett.

A címvédő spanyol királyi gárda szenvedett ugyan a Varsóban rendezett mérkőzésen, a második félidő elején hátrányba is került, de a hosszabbítás ötödik percében Antonio Rüdiger a kapuba fejelt honfitársa, Toni Kroos pontos ívelése után. A német középhátvéd ugyanakkor összefejelt a kapujából késve elinduló Anatolij Trubinnal, az ütközés után pedig percekig kellett ápolni mindkettőjüket.

Rüdiger később a közösségi médiában osztott meg egy képet, ahogy vérző fejjel, véres mezben sétál le a pályáról, miközben homlokához kötést szorítanak.

"Ami nem öl meg, az megerősít. Jól vagyok"

- írta a képhez a védő.

A pontszerzéssel a Real Madrid már biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

"Csak a legjobb 16 közé jutott csapatok nyerhetik meg a Bajnokok Ligáját" - mutatott rá Carlo Ancelotti, aki ötödik BL-győzelméért hajt, korábban az AC Milannal (2003, 2007) és a Reallal is (2014, 2022) kétszer diadalmaskodott. A vezetőedző ugyanakkor elismerte: együttese rosszul játszott.

"Ez olykor megesik a futballban. A fontos az, hogy ha nem mennek jól a dolgok, akkor se add fel. Mi a végsőkig küzdöttünk"

- fejtette ki az olasz tréner.

A Real játéka mellett a védekezése hatékonyságával sem lehetett maradéktalanul elégedett Ancelotti, és ez vonatkozhat az elmúlt időszak mérkőzéseire is. Amint azt a statisztikákkal foglalkozó Opta spanyol oldala kiemelte, a madridi csapat az elmúlt 12 tétmérkőzéséből kilencen kapott gólt.

Az F csoportban a tízpontos Real Madridot az RB Leipzig követi hattal, míg a Sahtarnak öt, a Celticnek pedig egy pontja van.

A Manchester City jól reagált a kiállításra

Így értékelte Josep Guardiola azt, hogy csapata létszámhátrányban is gól nélküli döntetlent tudott kiharcolni az FC Köbenhavn ellen és ezzel tovább jutott a BL csoportkörének negyedik fordulójában.

Az angol csapat vezetőedzője azt nyilatkozta:

"Nagyon jól kezdtünk, de aztán volt egy bő óránk, amikor kapaszkodnunk kellett"

Josep Guardiola ezzel arra utalt, hogy Sergio Gómezt a 30. percben kiállították.

"Amikor nálunk volt a labda, okosan futballoztunk, megfelelően alkalmazkodtunk a helyzethez" - összegzett a katalán tréner, aki már előre is tekintett, amikor úgy fogalmazott: a Dortmund otthonában be kell biztosítaniuk a csoportelsősségüket.

A Manchester City mindössze másodszor játszott gól nélküli döntetlent a BL csoportszakaszában.

Jacob Neestrup, a koppenhágaiak vezetőedzője úgy vélekedett:

"ezen az estén 11 a 11 ellen is 0-0-s döntetlen lett volna - ez száz százalék".

"Mindenekelőtt csapatteljesítmény volt ez" - szögezte le a keddi pontszerzést illetően az FCK.dk-nak nyilatkozva. - "Különösen az nyűgözött le, hogy milyen gyorsan tudtunk átállni 4-3-3-ról 3-4-3-ra vagy 5-4-1-re. Nagyszerű munka volt az edzői stábtól és a játékosoktól."

Beszélt arról is, hogy a sérülteket fiatalokkal kell helyettesítenie, de az akadémiájuk Európa legjobbjai közé tartozik. Úgy fogalmazott: a csapat egyensúlyát az adja, hogy az idősebb játékosok higgadtak, a fiatalabbak pedig megragadják a lehetőségeket.

A City azzal biztosította be továbbjutását, hogy a Dortmund otthon 1-1-es döntetlent játszott a Sevillával, így utóbbi már nem érheti utol az angol csapatot. A hazai együttes gólját Jude Ballingham szerezte, ezzel ő a harmadik tinédzser játékos, aki négy egymást követő BL-meccsen a kapuba talált. Korábban ez Kylian Mbappénak és Erling Haalandnak sikerült.

A G csoportban a Manchester City tíz ponttal áll az élen, mögötte a Borussia Dortmund héttel következik.

A Sevillának és a Köbenhavnnak két-két pontja van. A manchesteri csapat két hét múlva játszik Dortmundban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×