eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője bemutatkozó sajtótájékoztatót tart a Groupama Arénában 2022. január 6-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Sztanyiszlav Csercseszov: itt jutott '75-ben KEK-döntőbe a Ferencváros 110 ezer ember előtt

A Ferencváros edzője nem szereti a matekot, és arra készül a szerbiai EL-meccs előtt, hogy az ellenfél győzni akar.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint "két lábbal a földön kell maradniuk" a Crvena zvezda elleni Európa-liga csoportmérkőzés előtt.

"A riválisunk évről évre a Bajnokok Ligájában, vagy a közelében van, ennek megfelelően nehéz mérkőzésre számítok. Mivel a Crvena zvezda utolsó a csoportban, nyilván irányítani és nyerni akar, kiváltképpen otthon, mi ennek megfelelően készültünk taktikailag" - mondta a szerb bajnokról a szerdai sajtótájékoztatón az orosz tréner. Kifejtette, kifejezetten örülne, ha telt ház lenne, mert ezeket a meccseket szereti, illetve tudja, hogy 1975-ben ugyanitt 110 ezer néző előtt jutott tovább a Ferencváros a KEK elődöntőjéből.

Csercseszov arról is beszélt, hogy

semmi mentális felkészítésre nem volt szükség a Kecskeméten elszenvedett 2-0-s bajnoki vereséget követően,

mivel egyrészt nem szeret a múltról beszélni, másrészt rögtön a találkozó után már a mostani összecsapásra koncentráltak.

"Nem volt szerencsénk Kecskeméten, a pályát a meccs előtt és után sem említettem kifogásként, mindenki látta milyen állapotban volt, de ez már történelem. Magunk mögött kell hagynunk" - jelentette ki a szakember, aki arról számolt be, hogy csak a bosnyák Adnan Kovacevicre nem számíthat, ő a válogatottban sérült meg. "Lépésről lépésre kell haladni, most is mindkét csapat a három pont megszerzésére hajt majd, mint mindig. Például

a kecskeméti vereség oka az is lehet, hogy egyes játékosok már erre a belgrádi mérkőzésre gondoltak,

éppen ezért nem szabad előre tekinteni".

Csercseszov nem kívánt számolgatásba és olyan távlati jóslatokba bocsátkozni, hogy meddig juthat az együttese, mert mint fogalmazott, nem szereti a matekot, és a futball világában bármi megtörténhet.

"Nem változtatott semmit a vasárnapi vereség, talán csak jobban ki leszünk élezve. Nagy meccsre számítok. Jól állunk a csoportban, ha a tabellára nézünk, talán mi vagyunk az esélyesek, de ez nem számít, mert ez a meccs is 0-0-ról indul" - mondta Mats Knoester, aki szintén abban reménykedik, hogy telt ház lesz, mert játékosként az ilyen nagy meccseket tartja felemelőnek.

A holland védő szerint teljesen természetes, hogy az első két találkozó megnyerése után többre vágyik az ember, mert elérhetővé vált a cél. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem ijeszti meg őket, hogy hirtelen van veszítenivalójuk a Trabzonspor és Monaco legyőzése után.

A Crvena zvezda-Ferencváros El-mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik a belgrádi Rajko Mitic Stadionban. Az eddig százszázalékos magyar bajnok már döntetlennel a csoport élén maradna, de győzelemmel akár a tavaszi folytatás is biztossá válhat. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×