eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A magyar válogatott tagjai, miután 3-0-ra kikaptak Bulgária csapatától a női röplabda arany Európa Liga döntőjében a Papp László Budapest Sportarénában 2018. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kijutott az Eb-re a magyar női röplabda-válogatott

Egy vasárnapi összecsapás eredménye alakult úgy, hogy matematikai ténnyé vált az Eb-részvétel.

A magyar női röplabda-válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra, miután a selejtező negyedik fordulójának vasárnapi összecsapásán az ukránok 3-0-ra nyertek Portugália vendégeként.

A német Andreas Vollmer irányította magyaroknak így két fordulóval a zárás előtt behozhatatlan, hétpontos előnyük van a harmadik helyezett portugálokkal szemben, így eldőlt, hogy a csoportot vezető ukránokkal együtt ott lesznek a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornán.

A magyar csapat a mostani selejtezősorozatban - melyben minden csoportból az első kettő jut ki az Eb-re - előbb Portugáliában győzött 3-0-ra, majd hazai pályán ugyan 3-2-re kikapott az ukránoktól, de a ciprusiak ellen kétszer is könnyedén nyert, ez pedig elégnek bizonyult a kvalifikációhoz.

"Nagyon boldogok vagyunk, komoly sikernek tartom, hogy négy forduló után biztosítottuk a helyünket az Eb-n. Büszkeséggel tölt el, hogy

2015 óta sorozatban ötödször lehetünk ott

Európa legjobbjai között, és továbbra is az a célunk, hogy csoportelsőként jussunk ki a kontinenstornára" - nyilatkozta a magyar szövetség oldalán Szakmáry Gréta csapatkapitány.

Szakmáryékra a selejtezőben még két mérkőzés vár: előbb szerdán az ukránok ideiglenes otthonában, a csehországi Kutna Horában szerepelnek, majd szombaton Békéscsabán, a portugálok ellen zárják a sorozatot.

Az európai rangsorban 22. helyezett magyarok egymást követő ötödik, összességében 19. Európa-bajnokságukra készülhetnek. A 2015-ös és a tavalyi Eb-n a csoportból is továbbjutottak, előbbin 12., utóbbin 16. helyen zártak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×