eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
A magyar válogatott tagjai, miután 3-0-ra kikaptak Bulgária csapatától a női röplabda arany Európa Liga döntőjében a Papp László Budapest Sportarénában 2018. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kijutott az Eb-re a magyar női röplabda-válogatott

Egy vasárnapi összecsapás eredménye alakult úgy, hogy matematikai ténnyé vált az Eb-részvétel.

A magyar női röplabda-válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra, miután a selejtező negyedik fordulójának vasárnapi összecsapásán az ukránok 3-0-ra nyertek Portugália vendégeként.

A német Andreas Vollmer irányította magyaroknak így két fordulóval a zárás előtt behozhatatlan, hétpontos előnyük van a harmadik helyezett portugálokkal szemben, így eldőlt, hogy a csoportot vezető ukránokkal együtt ott lesznek a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornán.

A magyar csapat a mostani selejtezősorozatban - melyben minden csoportból az első kettő jut ki az Eb-re - előbb Portugáliában győzött 3-0-ra, majd hazai pályán ugyan 3-2-re kikapott az ukránoktól, de a ciprusiak ellen kétszer is könnyedén nyert, ez pedig elégnek bizonyult a kvalifikációhoz.

"Nagyon boldogok vagyunk, komoly sikernek tartom, hogy négy forduló után biztosítottuk a helyünket az Eb-n. Büszkeséggel tölt el, hogy

2015 óta sorozatban ötödször lehetünk ott

Európa legjobbjai között, és továbbra is az a célunk, hogy csoportelsőként jussunk ki a kontinenstornára" - nyilatkozta a magyar szövetség oldalán Szakmáry Gréta csapatkapitány.

Szakmáryékra a selejtezőben még két mérkőzés vár: előbb szerdán az ukránok ideiglenes otthonában, a csehországi Kutna Horában szerepelnek, majd szombaton Békéscsabán, a portugálok ellen zárják a sorozatot.

Az európai rangsorban 22. helyezett magyarok egymást követő ötödik, összességében 19. Európa-bajnokságukra készülhetnek. A 2015-ös és a tavalyi Eb-n a csoportból is továbbjutottak, előbbin 12., utóbbin 16. helyen zártak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×