eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Nyitókép: Rudy Carezzevoli/Getty Images

F1-szakíró: látunk még idén csodát és űridőket

A hétvégén hazai közönség előtt kerülhet még közelebb második Forma–1-es világbajnoki címéhez Max Verstappen.

A Racingline.hu főszerkesztője szerint a Holland Nagydíj biztosan „őrültek háza” lesz, vagyis a narancssárga színen kívül mást nem nagyon fogunk látni a nézőtéren. Ennek Max Verstappen mellett – akinek nyilván kötelező lenne hoznia a Spa utáni újabb hazai versenyét –, vélhetően Lando Norris is örülni fog, hiszen a brit pilóta állandó jelleggel közli: Hollandiában milyen sok McLaren-rajongó van. (Tréfás utalás a McLaren narancs festésére – a szerk.)

Vámosi Péter szerint a Circuit Zandvoort olyannyira kötelező elem lesz az energiaitalosoknak – úgymond a hab vagy cseresznye Verstappen tortáján –, hogy nyilván mindent fel fognak csavarni a Red Bullon, pláne hogy Belgiumban már túlestek a motorcserén is. Vagyis nagyon meglepő lenne, ha nem tudnák összehozni – akár stratégiailag, akár nyers erőből – a győzelmet a szeptember 4-i futamon – jegyezte meg az F1-szakíró.

Jóllehet, a Red Bullnak nem indul jól az év, gondolva itt a bahreini és melbourne-i futamra, összességében nem sok szívfájdító hétvégéjük volt eddig a szezonban. Vámosi Péter szerint a történetben az a „durva”, hogy úgy szedték magukat össze, hogy még mindig nehezebb az autójuk, mint kellene. Érzése szerint Monzában – „csak hogy a Ferrari is érezze a törődést” – teszik majd fel a pár kilóval könnyebb csomagot, amitől

újabb 2-3 tizeddel lehet gyorsabb a Red Bull

az időmérőkön, de akár versenykörülmények között is. Vagyis tudnak még hová fejlődni. Azt persze az ágaskodó lovas istálló nemcsak fájlalja, hanem furcsállja is, hogy honnan van erre pénzük a költségvetési sapka mellett.

A Racingline.hu főszerkesztője hozzátette: a fentiek alapján mindenképpen számíthatunk még – technikai értelemben – csodára és űridőkre. „Csak aztán nehogy előkerüljön ismét a zöld asztal, és ott kezdjenek el vitatkozni azon, ez belefért-e a költségvetésbe, vagy nem, megfelel-e a szabályozásnak, vagy nem” – jegyezte meg.

A második helyért közben még óriási a csata a világbajnoki pontversenyben, több-kevesebb eséllyel öt pilóta küzd érte. Hogy ez kard ki kard helyzetet teremt a folytatásban, vagy a csapatszempontok fognak érvényesülni, Vámosi Péter azt mondta: elképzelhető, hogy a Red Bullnál stratégiailag úgy gondolkodnak, hogy amikor Max Verstappen pontügyileg már bebiztosította idei, összességében második világbajnoki címét, Sergio Pérezt kezdik majd tolni, hogy behúzzák vele a második helyet. Ez pedig nyilván azt eredményezné, hogy a konstruktőrök között is az élen végeznének.

Ami a Ferrarit illeti, az F1-szakíró szerint Mattia Binotto csapatfőnöknek nem igazán sikerült rendet tennie a fejekben abban, hogy kinek pontosan mi a szerepe a csapatban. „A Mercedes meg egész egyszerűen gyenge” – zárta összegzését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×