eur:
393.09
usd:
367.33
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Szamara, 2018. június 21.A dán Christian Eriksen ünnepel, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában játszott Dánia - Ausztrália mérkőzésen a Szamara Arénában 2018. június 21-én. (MTI/AP/Martin Meissner)
Nyitókép: Martin Meissner

Három évre a Manchester Unitedhez igazolt a szívbeteg dán futballsztár

Véglegessé vált a Manchester United második nyári átigazolása. A 30 éves Christian Eriksen hároméves szerződést kötött a klubbal.

A dán középpályás légiós-pályafutása során eddig az Ajaxban, a Tottenham Hotspurben, az Internazionaléban és a Brentfordban futballozott. Utóbbi helyre már súlyos betegsége után igazolt.

Mint emlékezetes, Eriksen szívinfarktust kapott tavaly júniusban a finnek elleni, koppenhágai Eb-mérkőzésen. Újraélesztették, heteken keresztül kórházban kezelték.

Ám ő egy pillanatra sem mondott le arra, hogy visszatérjen a profi futballba – ám azt kevesen gondolták, hogy olyan csapatban is képes lesz játszani, amelyik az angol Premier League legjobbjai közé tartozik.

Ősszel edzett az Ajaxnál – ahol a Manchester United új menedzsere, Erik ten Hag volt akkor az edző – majd miután nyilvánvalóvá vált, hogy szívbetegsége, illetve a beépített pacemaker miatt az olasz élvonalban nem játszhat, fél évre a Brentfordba igazolt.

Jól játszott, visszakerült a dán válogatottba, a nyáron a Tottenham és a Manchester United is érdeklődött iránta, ő végül a Vörös Ördögöket választotta.

A United közel áll még egy játékos leigazolásához, az argentin Lisandro Martínez az Ajaxból érkezik, várhatóan napokon belül.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×