eur:
394.92
usd:
363.22
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Chess Pawn
Nyitókép: Renato Augusto Bezerra/Getty Images

Rapport Richárd elleni remijével lett Magnus Carlsen vb-kihívója az orosz

Az éllovas Jan Nyepomnyascsij világossal remizett Rapport Richárddal a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján a vasárnapi 13. fordulóban, így bebiztosította a győzelmét.

A végig kiegyenlített partiban lépésismétléssel a 34. lépésben született döntetlen. A magyar sakkozónak egy győzelem és három vereség mellett ez volt a kilencedik pontosztozkodása, amivel összesítésben továbbra is hatodik helyen áll.

A 13. fordulóban Hikaru Nakamura és Jan-Krzysztof Duda összecsapásának nyitólépést minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit tette meg. A parti az amerikai nagymester győzelmével zárult.

A 26 éves Rapport 2764 Élő-pontjával a világranglista nyolcadik helyezettjeként versenyez a spanyol fővárosban, ahol mindenki kétszer mérkőzik meg mindenkivel, váltott színekkel. A torna teljes díjalapja 500 ezer euró, és a győztesként 48 ezer euróval gazdagodó Nyepomnyascsij jövőre - 2021-hez hasonlóan - ismét a vb-címért játszhat a kilenc éve világbajnok norvég Magnus Carlsennel.

Rapport a hétfői zárófordulóban a világos bábukat vezetve az azeri Tejmur Radzsabovval ül asztalhoz.

Eredmények, 13. forduló

Jan Nyepomnyascsij (FIDE)-Rapport Richárd döntetlen

Tejmur Radzsabov (azeri)-Fabiano Caruana (amerikai) döntetlen

Hikaru Nakamura (amerikai)-Jan-Krzysztof Duda (lengyel) 1-0

Alireza Firouzja (francia)-Ting Li-zsen (kínai) döntetlen

Az állás: 1. Nyepomnyascsij 9 pont, 2. Nakamura 7,5, 3. Ting 7, 4. Caruana, Radzsabov 6,5-6,5, 6. RAPPORT 5,5, 7. Duda, Firouzja 5-5

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×